FotbollMalmö FFNyheter

Lärlingen Mujanic hann aldrig bli spelklar till MFF:s Nordirlandresa

Många har undrat varför nye lärlingen Amel Mujanic inte är med i MFF-truppen till returen mot Ballymena United. Förklaringen är enkel. Den 18-årige mittfältaren är ännu inte registrerad för MFF i Europaspelet.

– Dels ska han vara anmäld i tid till UEFA inför den aktuella omgången, dels ska alla anmälda spelare ha genomgått en omfattande hjärtundersökning. Vi har helt enkelt inte haft tiden som krävts för att hinna göra den obligatoriska undersökningen. Men vi kommer att anmäla Amel till nästa omgång så att vi då har möjligheten att ta med honom om Uwe Rösler vill göra det, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Amel Mujanoc (bilden) flyttades ju upp från U19 till MFF:s A-trupp och skrev ett lärlingskontrakt så sent som den 8 juli.

Av spelarna i MFF U19 är det bara en som är registrerad för Europaspel hos UEFA och genomgått den omfattande läkarundersökningen och det är målvakten Lamin Sarr. UEFA ställer krav på att minst tre målvakter ska vara registrerade hos de deltagande lagen och eftersom Mathias Nilsson under våren varit utlånad till Eskilsminne IF har MFF även plockat med Sarr.

Tim Prica och Laorent Shabani är med i MFF-truppen mot Ballymena, men inte Samuel Adrian.

Ska man tolka att Samuel Adrian inte är med som ett tecken på att han är på väg att bli utlånad?

– Det behöver inte vara fel, säger Daniel Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Ole Törners blogg inför matchen

Rätt och oundvikligt för MFF att satsa erfaret trots 7-0

Relaterade artiklar

Back to top button
Close