FotbollMalmö FFNyheter

MFF fortsätter låna ut Strandberg – men kan sälja honom under fönstret

MFF och Örebro SK är överens om att Carlos Strandberg stannar i Örebro resten av säsongen. Malmö FF har dock en option som ger klubben möjligheten att sälja den 23-årige anfallaren till en utländsk klubb under sommarens transferfönster.

– Carlos har blivit väl omhändertagen i Örebro. Han har fått spela mycket och gjort det bra. Nu kan han fortsätta utvecklas i en miljö som fungerat väl under våren. För Carlos skull vill vi inte stänga några dörrar om det finns klubbar som är intresserade av ett eventuellt köp inom transferfönstret, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Den 23-årige anfallaren lånades ut till Örebro SK i våras på ett avtal som gällde fram till sommaren. Klubbarna har valt att förlänga avtalet som nu sträcker sig till årets slut, men med möjlighet för intresserade klubbar att förvärva Carlos Strandberg.

Carlos Strandberg kom till Malmö FF från Club Brügge KV sommaren 2017 och var med och tog SM-guld med sin nya klubb senare samma år. Säsongen 2018 gjorde han sju mål på 19 allsvenska framträdanden och bidrog dessutom med tre mål i Europakvalet. I år har han gjort fyra mål på 14 matcher i ÖSK-tröjan.

MFF har alltså en option som ger föreningen möjlighet att sälja Strandberg till en utländsk klubb om man får ett bud som både MFF och Carlos Strandberg accepterar. Det innebär att han eventuellt kan lämna ÖSK någon gång före den 1 september.

– Den risk som finns med den här typen av upplägg är vi fullt medvetna om och har också med i vår beräkning. Vi har många bra forwards i vår trupp. Utöver Carlos så finns Viktor Prodell, Rodin Deprem och Adam Bark, samt Agon Mehmeti. Vi har även starka offensiva kvaliteter i spelare som Martin Broberg, Jake Larsson, Johan Bertilsson och Michael Omoh. Vi har haft ett tufft skadeläge under våren, men det börjar se bättre ut, säger Axel Kjäll, manager i Örebro SK till klubbens hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close