FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Samuel Adrian till Kalmar FF resten av säsongen

Resten av säsongen ska MFF-mittfältaren Samuel Adrian spela på lån och utvecklas i seriekonkurrenten Kalmar FF. Där får han återknyta bekantskapen med förre MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Vi har en bra relation med Magnus och han känner till Samuel väl, vilket är en fördel. Han ville verkligen ha dit honom. Det här innebär bra förutsättningar för Samuel och nu är det upp till honom själv att ta chansen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick och fortsätter.

– Samuel är en duktig spelare som gått hela vägen genom ungdomsleden hos oss. Han har några allsvenska matcher på kontot och har gjort det bra när han väl har spelat. Men det är hård konkurrens i MFF och nu behöver han spela mer för att utvecklas.

Samuel Adrian kom till Malmö FF från Blentarps BK redan som åttaåring och har sedan dess tagit sig uppåt genom föreningens ungdomslag. 2016 var han med och vann U19-Allsvenskan, 2017 skrev han på lärlingskontrakt och senare samma år gjorde han allsvensk debut.

I maj 2018 debuterade han från start hemma mot BK Häcken när MFF vann med 2-0. Några dagar senare skrev han på ett A-kontrakt med föreningen. Det avtalet gäller till och med nästa säsong, 2020.

Imorgon, fredag, gör Samuel Adrian sin första träning för Kalmar FF.

– Roligt och viktigt för oss att få möjligheten att ta in Samuel under hösten. Samuel är en hårt arbetande innermittfältare, en spelare med ett bra framåtriktat passningsspel. Han kompletterar vår mittfältsbesättning på ett bra sätt och som ger oss fler möjligheter att använda olika alternativ i truppen i mer offensiva positioner. Magnus och Samuel arbetade ihop i Malmö FF vilket gör att han ska kunna bidra till lagets spelsätt omedelbart, säger Jesper Norberg, tillförordnad sportchef i Kalmar FF på klubbens hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten inför MFF:s resa till Nordirland där Daniel Andersson kommenterar varför Amel Mujanic och Samuel Adrian inte var med i truppen.

Lärlingen Mujanic hann aldrig bli spelklar till MFF:s Nordirlandresa

Relaterade artiklar

Back to top button
Close