skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nu kan Malmö stad sätta igång bygget av det nya ridhuset i Husie

Malmö stads satsning på ridsporten går nu vidare med bygget av det nya ridhuset i Husie. Den 1 december 2020 ska Malmö civila ryttarförening kunna flytta in i anläggningen där det kommer att finnas stall för 48 hästar. Byggnaden kommer även att ha personalutrymmen, café och medlemsytor.

Kommunen har i flera år arbetat strategiskt med att skapa goda förutsättningar för ridsporten att växa i Malmö. Som en del i det arbetet har Malmö stad tagit över fastighetsansvaret för samtliga ridanläggningar. Två anläggningar har genomgått omfattande renoveringar och i Klagshamn byggdes en helt ny som invigdes 2016.

– Äntligen kan vi lägga sista pusselbiten i Malmös stora ridsportssatsning. Snart kommer även Malmö civila ryttarförenings medlemmar att få tillgång till bra lokaler i en fantastisk ridmiljö. Den här nya ridanläggningen bidrar dessutom till att utveckla Malmös ridsportverksamhet ytterligare och till att sätta staden på kartan bland ridintresserade besökare, säger Frida Trollmyr (S), kommunalråd med ansvar för kultur och fritid i ett pressutskick.

– Det här är ett mycket bra steg i riktning mot mer jämställd idrott. Vi hoppas också att med nya och bättre anläggningar kunna locka fler yngre pojkar att testa på ridsporten, säger Ewa Bertz (L), fritidsnämndens ordförande.

Byggtillståndet har tilldelats Novab AB.

Novab har idag ett stort register av byggda ridanläggningar främst i Mellansverige.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close