FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-basen lämnar sitt uppdrag

Det står klart att Max Lundmark lämnar klubbchefstjänsten i Landskrona BoIS under hösten 2019.

-Beslutet att lämna har växt fram under våren och jag meddelade styrelsen om min uppsägning precis innan sommaruppehållet. Anledningen är föreningens tuffa ekonomiska situation som begränsat möjligheterna att utföra stora delar av mitt uppdrag så som det var tänkt i klubbchefsrollen. De närmaste åren kommer istället kräva ett hårt ekonomiskt arbete som jag inte är rätt profil att utföra. Därför är det bäst för både BoIS och mig att skiljas åt för denna gång, säger Max Lundmark till klubbens hemsida.

-Jag är stolt över den stora omställningen vi genomförde under vintern där vi på många plan startat om både senior- och ungdomsverksamheten på fotbollssidan. Satsningen på akademin och ett närodlat A-lag kommer ge framgångar över tid och nu måste föreningen fokusera fullt ut på att skapa förutsättningar för Billy, Tobias och Max M med flera att fortsätta utvecklas. Då är jag övertygad om att vi inom kort har ett BoIS som är att räkna med inom Svensk Elitfotboll, tillägger han.

Max Lundmark kommer att finnas kvar bakom kulisserna under hösten och hjälpa styrelsen att bygga den nya administrativa organisationen.

-Det känns oerhört tråkigt att Max lämnar oss men samtidigt har vi full respekt för hans beslut. Hans motivering att hans profil och BoIS behov inte matchar varandra i nuläget är nog rätt analys även om det alltid är tufft att tappa en riktigt duktig medarbetare. Under de närmaste månaderna kommer vi se över organisationen för att göra oss redo för de utmaningar som väntar oss, säger ordförande Urban Jansson.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close