FotbollLB07Nyheter

Damallsvensk återstart: Viktiga poäng på spel för LB07

Till helgen är Damallsvenskan tillbaka efter det uppehåll som VM-slutspelet påtvingade. 
För LB07 väntar Djurgården på hemmaplan i en kamp om viktiga poäng.

Sverige tog brons i VM – och i helgen är det åter dags för damallsvensk fotboll igen.
Limhamn Bunkeflo möter Djurgården – två lag vars poängbehov växer sig allt större.

– Det kommer bli en tuff match. Två lag som behöver poäng väldigt mycket, och två lag som tror man kommer ta tre poäng. Vi har förberett oss och känner att vi vet vad som kommer. Men det har de också – så det blir spännande, säger LB07:s tränare, Renée Slegers.

Med sju matcher spelade har LB07 skrapat ihop fyra poäng. Såväl individuella misstag som dråplighet har stått i vägen för en större poängskörd. Men ännu finns ingen stress.

– Det är väl lite oväntat. vi har plockat fyra poäng, jag hade väl hoppats på i alla fall sju. Vi har tagit poäng mot Rosengård, som är bra. Samtidigt har vi tappat poäng mot lag där jag inte trodde vi skulle göra det. Det har väl varit både och; bra prestationer och matcher där vi spelat under vår nivå. Vi behöver bli mer jämna.

– Det är mycket kvar att spela om, 15 matcher kvar. an ska inte glömma att vi har många nya i laget, och det tar tid att få ihop det. Det tar inte en månad eller två, utan det tar längre tid. Men jag tycker det ser positivt ut, fortsätter Renée Slegers.

Har ni specificerat ert fokus på en viss detalj under uppehållet?
– Nej, egentligen inte. Jag tycker att spelet handlar om alla olika faser, och man måste vara bra i alla faser. Så vi har inte fokuserat på något specifikt. Men vi har kunnat göra lite andra saker än normalt, så vi blir lite mer oförutsägbara – men det kan jag inte gå närmare in på.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close