FotbollLB07Nyheter

Finsk landslagsspelare förstärker LB07 – meriter från Bröndby

LB07 har gjort klart med den finska landslagsspelaren Olga Ahtinen. Hennes kontrakt med danska Bröndby löpte ut nyligen och då höll sig LB07 framme. Det nyskrivna kontraktet gäller till och med säsongen 2020.

Tidigare har LB07 värvat den amerikanska forwarden Dallas Dorosy och Nellie Lilja har återvänt från FC Rosengård. Tappet av lagkaptenen Mia Persson är dock tungt, men Malmöklubben hoppas att de tre nya ändå ska ge ett plus inför höstens jakt på nytt kontrakt i OBOS Damallsvenskan.

– Olga är en spelskicklig och explosiv mittfältare. Trots sin ringa ålder har hon samlat på sig stor internationell erfarenhet. Hon har precis den profil vi söker. Ung, ambitiös med ändå med rutin från viktiga matcher. Vi är säkra på att hon kommer vara ett bra tillskott för oss både på kort och lång sikt, säger sportchefen Henrik Adolfsson i ett pressutskick.

Olga Ahtinen är 22 år och har spelat 22 A-landskamper för Finland.

– Jag ville verkligen komma till en miljö där jag kan ta nästa steg i min utveckling. När LB07 presenterade sina planer för mig kände jag att det stämde väl överens med vad jag var ute efter. Jag ser också mycket fram emot att spela i OBOS Damallsvenskan, då den håller högre kvalité än den danska ligan. Det är också kul att komma till ett lag som består av unga, duktiga spelare. Som spelare är jag en duktig passningsspelare som läser spelet bra. Det är med dessa egenskaper som jag vill vara med och bidra till framgångar för LB07, säger Olga Ahtinen.

 

Fakta:

Namn: Olga Ahtinen
Född: 1997, Kokkola Finland
Senaste klubb: Bröndby IF
Position: Mittfältare
Meriter:
* Dansk mästare 2019, Dansk cupmästare 2018
* Kvartsfinal Champions League 2018/2019
* 22 A-landskamper för Finland

Relaterade artiklar

Back to top button
Close