Nyheter

Dubbla skånska silver i golfens lag-SM på Barsebäck

Det blev silver för Ljunghusen (bilden) och Vasatorp när golfens lag-SM på lördagen avslutades på Barsebäck. För Ljunghusen blev det dock en splittrad dag eftersom herrlaget slutade sist och åkte ner i division 1.

Det blev odramatiskt på damsidan, Hills GK tog sitt fjärde raka guld och hade 16 slags marginal till tvåan Ljunghusen och ytterligare nio till bronsmedaljörerna Ringenäs.

På herrsidan var det desto mer spännande. Ledningen växlade, men till slut avgjorde SM-vinnaren Landeryd på absolut sista hålet och vann med två slag före Vasatorp och fem före Upsala.

Hills GK från Göteborg gick ut i en ledning sista dagen med 14 slag tillgodo på AIK Golf och ytterligare ett slag till Ljunghusen. Med Linda Wessberg, Beatrice Wallin, Amanda Linnér och Sofie Bringner i singlarna blev det aldrig riktigt spännande och laget vann till slut med 16 slag.

– Vi har ett bra lag, fullt med landslagsspelare och dessutom Sofie (Bringner) som just blivit proffs. Vi är bra vänner även vid sidan av banan och umgås med varandra. Vad jag bidrar med? Kanske lite erfarenhet, säger Linda Wessberg – till vardags på Europatouren  –  blygsamt i ett pressutskick efter en avslutande rond på par.

Ljunghusen knep alltså med sig silvret hem till Falsterbo-näset, bland annat efter en kanonrond av Emma Henriksson, 64 slag (-7) – Henriksson som egentligen slutat tävla. Ringenäs tog brons med bland andra Europatourspelaren Julia Engström och EM-guldmedaljören Ingrid Lindblad i laget.

Upsala ledde med åtta slag före Landeryd och Karlstad, och ytterligare ett före Gävle, inför finaldagen av Lag-SM på Barsebäck GCC Masters Course. Det räckte dock inte. Orken tröt för David Nyfjäll & Co, samtidigt som både Landeryd och Vasatorp spelade upp sig. För Nyfjäll var det inte så konstigt, detta var hans 17:e rond på 14 dagar inklusive inspelningsronder på lag-EM.

Lämna damernas Lag-SM för nerflyttning till division 1 får S:t Arild, Upsala, Lidingö och Täby göra.

Lämna herrarnas Lag-SM får Ljunghusen, Onsjö, Eslöv, Skaftö och Högbo göra.

Foto: Christian Nilsson, Svenska Golfförbundet

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close