FotbollMalmö FFNyheter

Jonas Knudsen redo för debut – Rosenberg och Larsson tillbaka

Den 20 juni presenterades Jonas Knudsen som nyförvärv i MFF. Den 7 juli debuterade han i en träningsmatch mot Lyngby BK. Nu när övergångsfönstret är öppnat kan han för första gången vara med i en MFF-trupp till en tävlingsmatch – och det är han.

Den danske backen är en av 20 spelare som tränaren Uwe Rösler på söndagen ska banta ner till 18 och ta ut en startelva från.

– Tränaren avgör som alltid, men får jag starta är jag 100 procent redo för det. Fysiskt är jag helt och hållet beredd för 90 minuter, säger Jonas Knudsen.

Och Rösler ger inga ledtrådar.

– Han är med i truppen. Om han spelar eller inte spelar kan jag inte bekräfta.

För Jonas Knudsen har det varit viktiga veckor hittills i MFF, nästan som en försäsong mitt i säsongen, och han tycker att allt varit positivt.

– Jag märker att jag är i en riktig fotbollsstad. Det var så i Ipswich också och jag gillar det. MFF är hela stadens lag och även om jag inte spelat än har några känt igen mig på stan. Det tycker jag bara är trevligt, vi spelar för supportrarna och då är det en del av allt att ställa upp.

– Spelarna och staben har tagit emot mig väl, familjen har kunnat lämna hotellet och vi har kommit på plats. Som alltid på en ny arbetsplats är det viktigt att lära känna alla och det har jag gjort.

En stor del i det kom i veckan när han trots att han inte var spelklar fick åka med truppen till Ballymena United-returen på Nordirland.

– Lag reser på ett visst sätt, förbereder sig på ett visst sätt och alla sådana rutiner är viktiga att komma in i.

Han gillar dessutom MFF:s sätt att spela fotboll.

– Vi är organiserade och bra med bollen. Det känns som om vi är väl förberedda på alla matcherna.

Eric Larsson var sjuk och följde inte med till Nordirland och kaptenen Markus Rosenberg vilades. Båda är tillbaka bland de 20 där bara Arnor Traustason saknas efter den svåra skadan mot Djurgårdens IF.

– Vi roterar i laget som vi måste och vinner ändå. Det är bra och ger en god stämning i truppen. Första omgången i Europa är avklarad på ett sätt jag är mycket nöjd med. Nu är allt fokus på Allsvenskan och matchen mot Sirius, som jag tycker har utvecklat sitt spel och blivit bättre, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Eric Larsson, Jo Inge Berget, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Romain Gall, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Tim Prica.

I Sirius är Niklas Busch Thor och Axel Björnström tillbaka efter att ha varit avstängda och Daniel Jarl och Mohammed Saeid på nytt tillgängliga efter skadeuppehåll. Saknas på grund av skador gör fortfarande Abdul Razak, Adam Ståhl, Jesper Arvidsson, förre MFF-spelaren Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia.

Matchen på Stadion startar klockan 15.00

Tack vare ett samarbete mellan MFF och FC Rosengård går alla med biljett eller årskort till Siriusmatchen in gratis på FC Rosengårds match i OBOS Damallsvenskan mot Växjö DFF på Malmö IP klockan 17.30.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close