Eskilsminne IFFotbollMalmö FFNyheter

MFF har plockat tillbaka målvakten Mathias Nilsson

Inför årets säsong lånade MFF ut målvakten Mathias Nilsson till Eskilsminne IF i division 1. Lånet gällde säsongen ut, men sedan en tid är lånet avbrutet och 20-årige Mathias är tillbaka fullt ut på MFF-träningarna.

Därmed har MFF på nytt tre målvakter på plats. När Europa League-kvalet startade kompletterades Johan Dahlin och Dusan Melicharek med U19-lagets Lamin Sarr på listan över anmälda spelare till UEFA. Nu kan man även anmäla Mathias.

– Det blev mindre speltid efterhand så det var bättre att komma hem och träna. Jag tycker att det är skönt att vara tillbaka, säger Mathias Nilsson.

I lånet ingick att han skulle kunna träna en eller två gånger i veckan hemma i MFF och med kort varsel spela för båda klubbarna. Därför har han hela tiden kunnat fortsätta att dra nytta av Jonnie Fedels målvaktsträning. De senaste veckorna har han dock varit med hela tiden i MFF.

– Det går snabbare här och det är tuffare här, så klart att det blir skillnad.

– Samtidigt fick jag ju ett par matcher i Eskilsminne. Lite rutin skaffade jag mig när jag fick känna på framförallt spelet i luftrummet och få veta hur senior- och juniorfotbollen skiljer sig i just den biten. Det smäller mer hos seniorerna. Anfallaren kommer in i dig vid hörnor och inläggssituationer.

Hur var det att vara MFF:are i Helsingborg?

– En del omklädningsrumssnack blev det ju. Det var dock inga problem och där fanns en lagkamrat som också hejade på MFF, så lite hjälp hade jag.

Är du tillbaka i MFF för hela året eller kan det bli aktuellt med en utlåning till ett nytt lag?

– Ingen aning faktiskt. Just nu är jag här och trivs.

Eftersom Mathias Nilsson fyllt 20 kan han inte spela i U19 och MFF har dragit sig ur U21-serien. Det innebär att det kommer att bli svårt att ge honom speltid.

Att det är så är han väl medveten om.

– Vi försöker göra målvaktsträningen så matchlik som möjligt och ta chansen att hela tiden tävla på träningarna. Det tycker jag att vi lyckas bra med.

Är du en bättre målvakt nu än för ett halvår sedan?

– Det tycker jag! I min ålder utvecklas man också snabbt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close