skanesport_desktop-panorama-1

Borgeby FKFotbollNyheter

Sargat Borgeby kraftsamlar inför hösten

Ett otursförföljt Borgeby FK har fått se säsongen i Elitettan allt mer gå åt en nedflyttningsstrid.
Belägrat under strecket ska laget – som reser otaliga mil för säsongens bortamatcher – stålsätta sig för en tuff höst.
– Vi har haft många bakslag, otur – men det är bara att bita ihop och köra, säger lagets 
trägnare, Patrik Persson. 

Skador, avstängningar och spelare som lämnat för äventyr utomlands. Det är verkligheten Borgeby FK tvingats leva i under vårsäsongen 2019.
Att avancemanget till Elitettan skulle bli ett eldprov visste man på förhand – men laget har sannerligen inte haft turen på sin sida.

– Det är klart att det varit jättetungt i omgångar. Speciellt då vi åkte på sjukdomar, hjärnskakningar och ett benbrott på en gång, då var det tufft. Då hade vi en två, tre avbytare i vissa matcher. Dock var det i en av våra längre bortmatcher, i vilka vi inte har råd att ha med fler spelare – så det påverkade väl oss inte nämnvärt, säger Borgebys tränare, Patrik Persson.

Borgeby har ett nära samarbete mellan de båda Elitettan- och division två-lagen. Men kvalitetsskillnaden däremellan är för stor för att spelare ska kunna användas i båda riktningarna.

– Det går ju inte. De är ju en skillnad som gör att vi inte kan lyfta upp någon, de är allt för långt ifrån. Det är en gigantisk skillnad.

Vad hade ni för förväntningar inför säsongen?
– Om jag ska vara helt ärlig så borde vi legat högre med de prestationer som vi har gjort. Vi har haft jävulsk otur, måste jag säga. Det låter ju sådär att skylla ifrån sig, men så har det varit. Prestationerna har varit tillräckligt bra för att ta fler poäng, men vi har inte riktigt kompetensen för det. Vi skulle behöva bli mer spets. Det är skillnaden på oss och andra lag, säger Patrik Persson, som betonar att det inte finns någon känsla av kris i klubben.

– Nej, det är inget vi känner. Visst, skulle det gå fyra, fem matcher till med få poäng, då kanske det kan komma smygande. Men just nu är det inget som finns hos oss.

De långa bortaresorna som Borgeby tvingas till under säsongen är svåra att kringgå. Färdsträckorna går så långt som till Umeå, vilket kostar klubben stora summor att betala.
Hur det påverkar laget att behöva genomlida dessa åtskilliga mil resonerar Partik Persson så här:

– Det är ju en del av idrotten. Men det är klart att den här ”Assi-resan” var ju grym. Vi mötte Uppsala borta, sedan flög vi direkt upp till Kalix. Och väl där så hade vi 3-2 på dem, men släppte in ett offside-mål i 93:e minuten. Den var inte rolig… Men det är en de av det, det måste man lära sig. Tjejerna vet att vi inte kommer vara med i toppen – utan vi har ett mål, och det är att ligga på rätt sida strecket när säsongen är slut. Och det är fullt möjligt.

Men det måste ändå påverka er, dessa långa resor?
– Alltså, jag vet inte. Vi hade ett snack om detta i vintras, och då sa vi att detta är ”dealen”. Vill man vara med på resan så gäller det här, så får man gilla läget. Det är klart att man kan vara irriterad när man förlorat, men det är inget man får hänga upp sig på.

Hur pass sammansvetsad är spelargruppen?
– Jo, men de är rätt sociala. Bjuder hem varandra på middagar och sådant. Gruppen har inte förändrats sedan vi gick upp, och vi har inte försökt ändra på gruppen heller. Vi har egentligen bara fått in tre spelare – och tappat tre. Det var vår vision att dessa spelare som tog oss upp, de ska också få spela i år.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close