NyheterTennis

Lister i ny semifinal – Rinaldo Persson vann i Höllviken

Fair Plays Cornelia Lister (bilden) och Renata Voracova var framme i en ny WTA-semifinal – den här veckan i Ladies Championships Lausanne i Schweiz.

Det svensktjeckiska paret vann två matcher i turneringen. Alexa Guarachi, Chile/Erin Routliffe, Nya Zeeland, besegrades i en jämn tvåsetare med 7-6. 6-4 i första omgången. Kvartsfinalen blev också spännande. Där slog paret ut Xenia Knoll, Schweiz/Mona Barthel, Tyskland, med 6-4, 6-4. Segerraden bröts i semifinalen mot toppseedade Monique Adamczak, Australien/Xinyun Han, Kina. Lister/Voracova knep andra set, men lyckades inte vända utan föll med 5-7, 6-4, 7-10.

Klubbkamraten Kajsa Rinaldo Persson var överlägsen i Höllviken och tog andra raka sommartourtiteln. Hon finalbesegrade norskan Matylda Burylo med siffrorna 6-1, 6-0.

Fair Play-spelaren inledde turneringen med segrar mot Isabel Petri Bere och Sofie Aamot Mönster i raka set på torsdagen. I fredagens semifinal väntade klubbkamraten Frida Bostrand, som på sin väg fram besegrade fjärdeseedade norskan Hedda Gurholt och Klara Nelander, Skanör-Falsterbo TK, i två tuffa tresetare. Kajsa vann Fair Play-semifinalen med 6-1, 6-0 och avrundade sedan med finalseger mot Burylo. Sex tävlingar återstår på Sommartouren innan det är dags för mastersslutspel i Näsbypark.

Foto: Bildbyrån

Kajsas matcher i Höllviken
Första omgången: Isabel Petri Bere, Växjö TS, 6-2, 6-1

Kvartsfinal: Sofie Aamot Mönster, Danmark, 6-1, 6-0

Semifinal: Frida Bostrand, Fair Play TK, 6-1, 6-0

Final: Matylda Burylo, Norge, 6-1, 6-0

Höllviksspelen sommartour 2019

Damsingel, semifinaler

Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Frida Bostrand, Fair Play TK 6-1, 6-0

Matylda Burylo, Norge-Louise Wikander, IS Göta Tennis 6-0. 7-5

Final

Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Matylda Burylo, Norge 6-1, 6-0

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close