FotbollNyheter

“Vi har riktig hög kvalité på truppen”

Borstahusens BK har stått för en fenomenal vårsäsong i division fem.
Endast en tre tappade poäng – och en närmast ogenomtränglig defensiv, där endast fyra mål släppts in.
Vad kan stoppa laget från avancemang?

Lagets tränare, Anders “Lillis” Nilsson, ger sin syn på lagets starka vår.
– Alltså, vi har ju en fantastisk trupp. Trots att vi haft en del spelare borta – du vet hur det är; jobb, studier, studenter – så har vi ändå hållit en bra nivå. Vi kan sakna fyra, fem, sex spelare och ändå göra det lika bra. Det har varit vår styrka under säsongen, säger Borstahusens tränare.
– Vi fick in en hel del bra spelare inför säsongen. Spelare som huserat högre upp i systemen. Sen har vi ett par yngre som gör det bra. Vi har riktigt hög kvalité på truppen, tillägger han.

Den ramstarka defensiven har karaktäriserat laget under säsongen. Fyra mål insläppta på 13 spelade matcher talar sitt tydliga språk. Första förlusten kom i vårens sista match, den som var seriefinalen mot Svalövs BK.
– Det har absolut sett jättebra ut bakåt. vi har inte släppt in många billiga mål, skrattar “Lillis”. Men man måste väl vara ärlig och säga att det är vissa matcher som vi hållit nollan i med en del tur.

Läs mer om Borstahusens sensationella defensiv här!

Hur pass drabbade av skador har ni varit?
– Peppar, peppar, vi har varit förskonade. Några bortfall i perioder, som jag sa, men inget allvarligt.

Borstahusens BK huserade i division tre sås sent som 2013. Därefter följde ett par tuffa år.I fjol kom man tvåa men gick bet i kvalet, när Bjärreds IF visade sig vara övermäktiga.
I år har man ett tydligt mål.
– Ja, det är ju att bli bättre än fjolåret. Blir man tvåa, som vi då blev, så är det självklart för mig att man ska spänna bågen ännu hårdare. Jag har ett stort hjärta för klubben och hoppas kunna se oss högre upp snart. Att få komma upp i division fyra hade betytt jättemycket. Det är där jag tycker att klubben hör hemma. Jag har spelat ett antal matcher i föreningen, så att ta upp dem hade varit otroligt stort, säger Anders “Lillis” Nilsson med en ton som tydligt skvallrar om hans passion för föreningen.
– Vad har jag spelat, 450 matcher? Så det är klart att jag har ett enormt BBK-hjärta.

Känner du att ni som förening har vad som krävs för att klättra i seriesystemet?
– Det tycker jag verkligen. Det byggs omkring i området, vilket gynnar föreningen. Barn och ungdomar ska känna att BBK är en naturlig förening att välja. Och fina planer har vi och allting. Sen är det hårt jobb som gäller, från allihop. från ungdomsledare till styrelsemedlemmar, avslutar Anders “Lillis” Nilsson.

 

Artikelbild: Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close