Ängelholms FFFotbollNyheter

Ängelholms FF med långsiktig satsning: “Vi ska vara redo då”

Ängelholms FF har luft under vingarna och ser ut att lyfta mot ett återtog till division ett.
Men klubbens planer ämnar högre toppar än så.
– Vi vill vara redo för divison ett – och där vill vi inte stanna för länge, säger lagets tränare och sportchef, Roar Hansen. 

Som aktuell serieledare i division två ser Ängelholms FF ut att åter prestera ett avancemang till söderettan.
Men klubbens närtida planer sträcker sig längre än så – till Superettan.
– Vi vill komma upp till division ett med fart. Vi vill inte bli en slagpåse där. Vi vill etablerar oss och sikta högt, säger lagets tränare och sportchef, Roar Hansen, och fortsätter.
– Vi håller på med en ombyggnad, som ett av seriens yngsta lag. Spelare som har väldigt lite erfarenhet av seniorfotboll. Men på något sätt har vi växt efterhand hela tiden. Jag ser utveckling på i princip varje spelare vecka efter vecka. Och utveckling skapar konkurrens, vilket skapar konkurrens och senare segrar. Då växer laget i stort. Det är den resan vi är på, och det är så vi kommer se på säsongen.

ÄFF har stått för en fenomenal säsong, det är ett som är säkert.
Med framgångarna har lovorden kommit – inte minst från tränare hos konkurrerande klubbar i division två.
En har sagt till Skånesport att han tyckte Ängelholms FF var “för bra för denna serie”.
Trots att ÄFF inte förlorat färst matcher.
När Roar Hansen informeras om citatet låter hans reaktion så här:
– Ja… jag vet egentligen inte vad jag ska säga om det. Det är klart att vi hoppades att vi skulle kunna bli ett topplag. Men det är inget krav vi har haft, heller inte något katastrofalt om vi inte skulle bli det. Med tanke på att vi är ett så ungt lag. Givetvis fanns det en ambition om att bli så bra som möjligt, och när vi nu är där uppe ska vi göra allt för att fortsätta utvecklas och ta så många poäng som möjligt. Förhoppningsvis räcker det. Men annars får vi ta nya tag inför nästa år.
Så ni känner inte den pressen i år?
– Nej. Men nästa år, då hade vi känt den pressen. Vi har sagt att lyckas vi med att gå upp i år, då blir vi glada, men lyckas vi inte så har vi byggt en plattform inför nästa år. Men då är det stor press på oss istället. Det ingår i vår långsiktiga strategi, säger han.

Roar Hansen, med allsvenska meriter, har lett Ängelholms FF sedan årsskiftet. Foto: Mathilda Ahlberg/ Bildbyrån

Läs mer här! https://skanesport.se/2019/03/11/westerblad-bidrar-med-rutinen-i-nysatsande-angelholm/

Ängelholms FF har ett par tuffa år bakom sig med stora ekonomiska problem, konkurshot och sportsliga motgångar. Så sent som 2016 låg klubben i Superettan men slutade sist och åkte ner i division ett.
Efter två säsonger i ettan fortsatte raset.
När man nu ser ut att ta sig tillbaka till division ett vill man göra det utan att där bli en slagpåse.
– Vi bygger detta från grunden och tar oss upp till ettan från grunden. Vi vill vara redo när dagen väl kommer. Det blir såklart konstigt att prata om Superettan när man ligger i division två. Men samtidigt måste folk förstå att när vi väl tar oss upp i division ett, så ska vi vara färdiga för division ett och inte vara någon slagpåse. Då kommer heller inte vår vision vara att stanna kvar  ettan i fem säsonger, utan då är målet Superettan.

ÄFF har en stolt tradition av egenfostrade spelare. Nära 57 procent av dagens seniorspelare kommer från den egna akademin. Omkring 90 procent av truppspelarna är sprungna ur närområdet.
Hur viktigt är det för klubben att ni satsar på närodlat?
– Det är viktigt, och det tycker våra samarbetspartners också. De ser en stor glädje i det. Därför finns det inget självändamål att ändra på det. Både publik och sponsorer uppskattar det.
– Men den dagen Ängelholms FF har med Superettan att göra, då måste vi vidga våra vyer och titta på annat. Men det är viktigt att på vägen inte tappa den grundbulten som är det lokala, tillägger ÄFF-tränaren.

Assad Al Hamlawi gjorde noll minuter för ÄFF i fjol – men i år har anfallaren exploderat. Foto: Mathilda Ahlberg/ Bildbyrån

Talangen på allsvenskt provspel 
Skånesport har tidigare skrivit om ÄFF-spelaren Assad Al Hamlawi, 18, som under en veckas tid huserat på provspel hos allsvenska Östersunds FK.
Anfallaren har stått för en sensationell vårsäsong med 14 mål på 15 omgångar.
– Av de rapporter jag fått, så har det gått bra för honom. Han själv tycker att det gått sådär, skrattar Roar Hansen. Nä, men han har höga krav på sig själv. Det är kul att en av var spelare uppmärksammats på det sättet.
Men ni har inte hört något ytterligare från Östersund?
– Nej. I dagsläget finns det ingenting på bordet. Jag räknar med att Assad spelar hos oss – men man vet aldrig i denna bransch.

Nya arenaplaner en del i satsningen
Vid sidan om ÄFF:s satsning mot Superettan smids planer på ett nytt arenabygge.
Diskussioner förs, det finns färdiga ritningar på hur konstruktionen ska se ut – men ännu inget fastslaget kring när det första spadtaget kommer tas.
– Det är något som går som kommer gynna klubben och satsningen. Men när det blir av vet vi ännu inte, säger Roar Hansen.

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/ Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close