FotbollLB07Nyheter

Dubbelt Nederländerna i LB07:s ledarstab

I fortsättningen kommer det att vara dubbelt nederländskt i LB07;s tränarstab i OBOS Damallsvenskan. Huvudtränaren Renée Sleegers kommer att få hjälp av Jan Willem van Ede.

Van Ede kommer att jobba som assisterande och målvaktstränare, ett uppdrag han i över tio år hade i Nederlands landslag.

Han är 56 år gammal och spelade som målvakt i FC Utrecht, PSV Eindhoven, Haarlem, NAC Breda och FC Twente.

Behovet av rekryteringen uppstod när LB07:s nuvarande målvaktstränaren Henrik Bäckström nyligen flyttade till Stockholm där han fått nytt jobb samtidigt som assisterande tränaren Jonas Carlberg på grund av en förändrad arbetssituation var tvungen att trappa ner sitt engagemang i LB07.

– Att vi kan täcka upp dessa positioner med Jan Willem känns fantastiskt bra. Han har en bakgrund som målvakt i Eredivisie och har sedan 2002 haft uppdrag åt det nederländska förbundet, där han bland annat varit målvakts- och assisterande tränare för deras damlandslag i över tio års tid. Hans erfarenhet och kunnande kommer att vara en stor tillgång för oss under hösten, säger LB07:s sportchef Henrik Adolfsson på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close