NyheterPingis

Förre SM-guldvinnaren i Eslövs AI ny förbundskapten

Bordtennisförbundet har utsett John Wall till tillförordnad ny förbundskapten för damlandslaget. Han ersätter Peter Sartz och avtalet gäller till och med SOC som avgörs i Stockholm i oktober.

Just Stockholm är numera Walls hemmaplan eftersom han jobbar som sportchef och huvudtränare i Boo KFUM. Som aktiv var han 2005 med i laget som vann Eslövs AI:s allra första SM-guld efter finalseger mot Malmö FF (bilden). I det historiska laget ingick Guo Keli, Mikael Zöögling, Robert Svensson, Mattias Andersson och John Wall.

– Det är en ära att ha fått uppdraget som tillförordnad förbundskapten för damlandslaget under de kommande månaderna. Jag ser väldigt mycket fram emot den kommande tiden som avslutas med en av mina favorittävlingar – SOC på hemmaplan i Stockholm, säger John Wall till förbundets hemsida.

Den första stora utmaningen blir dock lag-EM som avgörs i Nantes i Frankrike den 3-8 september. Truppen med fem herrar och fyra damer togs ut idag och i den ingår Truls Möregårdh samt Filippa Bergand från Eslövs AI.

– Vi går in i mästerskapet med goda förhoppningar om bra resultat, Polen i gruppspelet är en ganska tuff motståndare men jag tror vi kan vinna gruppen och då är vi i kvartsfinal med medaljchans, säger John Wall.

Förbundskapten för herrlaget är Peter Blomquist.

– Det var en ganska given uttagning denna gång. Vi ville ta ut de här fem spelarna och ge dem alla chansen att få viktiga matcher inför OS nästa år. Gruppspelslottningen ser OK ut även om Rumänien i sina bästa stunder är ganska farliga och kan hota alla lag men så är det på den här nivån, det finns alltid något lag som är riktigt vasst. Det finns inget annat än att vi går för guldet, de andra medaljerna har vi redan. Tyskarna blir såklart svåra men om vi är i form så är det fullt möjligt med guld, säger Blomquist till hemsidan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close