Eskilsminne IFFotbollNyheter

Eskilstränaren inför DM-semin: “Vill vinna alla matcher”

Så här långt har det varit en strålande säsong för Eskilsminne IF. En aktuell tredjeplats i divison ett – och under torsdagen spelar man DM-semifinal mot IF Bromölla,
– Vi går in för att vinna alla matcher, säger Eskilsminnes tränare, Izet Kaljic. 

Eskilsminne är tillbaka efter uppehållet , och med vind i seglen är man redo att ta sig an höstens utmaningar.

– Det har sett väldigt bra ut på träningarna sedan vi kom tillbaka från uppehållet. Tjejerna är verkligen taggade inför hösten, säger lagets tränare, Izet Kaljic.

Under torsdagen väntar semifinal i DM mot IF Bromölla.

– Givetvis vill vi vinna den matchen. Vi har ju mött dem två gånger i serien, och jag känner till dem väl. Det är ett lag som aldrig ger upp, som spelar fysiskt. Så det kommer bli kämpigt.

Vad har ni haft för inställning till DM denna säsong?
– Nej, men vi försöker vinna alla matcher. Sen har DM erbjudit oss lite mer rotation – vi har en bred trupp – men vi går alltid in för att vinna. De som startar imorgon är de jag tror kommer göra det bäst.

Eskilsminnes tränare, Izet Kaljic. Foto: Bildbyrån

I seriespelet ligger Eskilsminne för närvarande på en tredjeplats i division ett. En prestation som laget inte riktigt räknat med inför säsongen, erkänner Izet Kaljic.

– Vi har haft en vår där vi tagit 27 poäng, vilket jag tycker är över förväntan. Under fjolåret tog vi 29 poäng, så vi alla tycker det gått bra, och över förväntan, som sagt. Vi har tränat på bra under hela året och gjort stora framsteg, framför allt i vårt försvarsspel. Det har gett oss många poäng.

– Vi hade inte som mål att hamna så här högt upp. Vi ville absolut vara med och känna på toppmatcher – men då för att kunna vara med i toppen nästa år och eventuellt vinna serien, tillägger Eskils-tränaren.

Eskilsminne kommer tvingas klara sig utan sin interna skyttekung, Jasmine Hansen, under resten av säsongen, då hon drabbats av ett benbrott. Även maja Modig är långtidsskadad sedan tidigare.
Men nyförvärv har hämtas in – Johanna Olsson från LB07 och Kajsa Conradsen, som senast representerat Janstorp i division två.

– Det är två bra spelare. Johanna Olsson kommer täcka upp för Jasmine på top. hon är jätteduktig forward, proffsig. Kajsa, som värvades som ytterback, är duktig en-mot-en och även stabil bakåt. De kommer hjälpa oss mycket.

 

 Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close