FC RosengårdFotbollNyheter

Hanna Bennison förlänger med FC Rosengård

Ynglingen har tagit Damallsvenskan med storm – nu skriver hon på nytt med FC Rosengård. 

Hanna Bennison är född 2002 och är redan etablerad i ett av Sveriges bästa lag. Supertalangen har valt att förlänga sitt avtal till år 2022 och fortsätta sin utveckling i FC Rosengård.

– Hanna är en unik spelare. Hon är bara 16 år och har redan alla attribut för att ta en plats i vårt A-lag. Fysik, spelförståelse och teknik. Men det viktigaste av allt, hon har ett huvud också. Hon vet vad det innebär att vara på denna nivån, hon är ödmjuk och jobbar hela tiden hårt för att bli bättre. Jag tror att framtiden är Hannas ifall hon fortsätter såhär, sägersportchefen Therese Sjögran till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt glad över att ha förlängt med FC Rosengård. Jag tycker att det är en bra miljö för mig att utvecklas i tillsammans med många duktiga och erfarna fotbollsspelare. Jag ser fram emot en spännande höstsäsong där vi ska göra allt för att ta tillbaka SM-guldet till Malmö men även de kommande tre åren för att fortsätta bli en bättre fotbollsspelare, säger Hanna Bennison om förlängningen.

Åtta spelade matcher i OBOS Damallsvenskan 2019, varav sju matcher från start. På de matcherna har mittfältskreatören hunnit göra två mål och stått för en hel del i FCR:s offensiva spel.

 

Artikelbild: FC Rosengård

Relaterade artiklar

Back to top button
Close