FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Resultatet var väldigt mycket bättre än spelet för MFF

Spelet suger – resultatet duger.

Så kan man lite slarvigt och tillspetsat summera 2-2 för MFF borta mot NK Domzale.

Slarvigt eftersom 2-2 borta inte bara är ett resultat som duger utan är riktigt bra! Om MFF visat form och spelet varit bättre hade alla jublat.

Nu hade man lite flyt och tur som fick med sig ett oavgjort resultat. Och en målvakt som går tvärs emot alla trender i MFF och är bättre än kanske någonsin. Johan Dahlins räddning på frilägesnicken kvarten före slutet var fenomenal. Matchens prestation.

Effektiviteten gick heller inte att klaga på. Tror alla i NK Domzale just nu säger ungefär vad alla i MFF sa efter efter att ha mött ett par av de vassaste lagen på hemmaplan i Champions League. “Vi gjorde en riktigt bra insats, skapade fler chanser än dom, men blev ändå straffade”. En välvillig tolkning är i så fall att MFF är för Domzale vad till exempel Atletico Madrid är för MFF…

Men det är att vara snäll i överkant.

Den senaste tiden har MFF inte varit starkt nog och det är tyvärr spelare som normalt sett aldrig sviktar som gör det.

Hur många svaga halvlekar har Markus Rosenberg gjort i rad nu? Eftersom alla vet hans egentliga nivå är det svårt att byta ut honom eller sätta honom på bänken utan att kalla det för vila. Men ska MFF ta guld och avancera till gruppspel i Europa League måste Rosenberg hitta sitt vanliga jag. Han behöver inte ens nå nivån han höll i våras då han var glödhet, bara nästan.

När Rasmus Bengtsson är sitt vanliga jag styr han och är bäst i försvaret. Den nivån har han inte hittat varken mot Djurgården, Sirius eller idag. När dessutom aggressiviteten saknades i hela laget – vet inte om det var en medveten taktik i värmen – kunde Domzale direkt utnyttja alla ytor i MFF:s försvar tack vare sitt fina passningsspel där framförallt Senijad Ibricic fick växa fram som en jätte.

Fler spelare håller dessutom på att spela sig i form och upp i sin vanliga klass. Jo Inge Berget och Lasse Nielsen är två exempel, men tusan vet om inte MFF:s spel framåt lider mest av att Fouad Bachirou just nu mest trampar vatten. Bonke Innocent har varit bättre som Bachirous vikarie än vad Bachirou är nu.

Som jag ser det är det en nödvändig process att få igång nyckelspelarna.

Under tiden finns risken att formen fortsätter att svikta.

Blir processen snabb kommer allt att gå bra. Om den tar för lång tid kommer patienten att dö.

Fast inte på Stadion på torsdag i returen.

2-2 är som sagt egentligen närmast ett önskeresultat. Hemma fick NK Domzale visa sin offensiva styrka. På Stadion med publiken i ryggen kommer MFF att utnyttja svagheterna som Domzale har bakåt och avgöra.

Förresten; FC Utrecht-Zrinjski Mostar 1-1. Då var jag inte helt ute och cyklade när jag skrev att det inte alls är så självklart att det blir avancemang för Utrecht.

Johan Dahlin är nämnd. Han släppte in två mål, men räddade MFF från ett tredje.

När många andra svek klev dessutom Oscar Lewicki fram och gjorde väldigt mycket bra på mitten både offensivt och defensivt. 2-2-målet hade aldrig kommit till utan hans uppoffrande jobb och precisa pass.

Att Marcus Antonsson var klinisk i avslutsläget var heller ingen skräll.

Tyckte också Anders “AC” Christiansen kom ifrån matchen med godkänt betyg.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close