Nyheter

Hans Adielsson i jokerroll i Hugo Åbergs

Hans Adielsson gör comeback på Jägersro.
Naturligtvis är inledningen aningen tillspetsad, men han är skötare/chaufför och hjälpreda till Uza Josselyn som startar i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.
– Överdriv nu inte min roll, ber han lite ödmjukt.

Allt började inför starten i Årjäng, tränarparet Barbara och René Aebischer frågade Erik Adielsson om lite hjälp. Erik behövde inte fundera länge och hjälpen fanns tvärs över gatan i Stora Alby – pappa Hans.
– Jag körde Uza Josselyn till Årjäng och det gick ju bra, berättar Hans.
– När vi talas vid håller han precis på att skritta av en annan av paret Aebischers hästar som står uppstallade hos Stig H Johansson på Stora Alby.
– Jag är med och ”pacar” i jobben när de är här med sina hästar. Annars håller jag på med de Eriks två hästar (Ritchie Ås och Scellino Luis) och är med och hjälper till hos Stig [H Johansson].

Och så sent som i onsdags startade två av det schweiziska parets hästar på Solvalla – och båda vann.
76–årige Hans Adielsson har varit både trav– och galopptränare. Gick officiellt i pension i höstas då han slutade som galopptränare, men han nu tagit ut sin proffstränarlicens för travet igen och är som vanligt nere i
stallet vid 04.30.
– Fick jag inte hålla på med hästar skulle det gå åt skogen, säger han uppriktigt. Och nu i morse var jag förresten ute redan 04 och fodrade, körde ut med häst 05.30 eftersom det är så varmt.

Men huvuduppgiften är alltså Åbergs, så sent på måndagskvällen – 22.53 enligt Hans – kommer man att lasta Uza Josselyn och sen sköter Hans transporten från Stora Alby till Jägersro.
– Det ska nog gå bra, jag har transporterat hästar i snart 60 år och natten är perfekt att köra på. Nu när det är varmt så är det behagligare för hästarna att åka på natten, dessutom är det betydligt mindre trafik.

Hans Adielsson vann aldrig Åbergs som tränare, men nu finns han med runt en häst i absolut toppform och gissa om han kommer att njuta av den magiska kvällen på Jägersro.

Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 30 juli över 1609 meter med 1 609 000 kronor till vinnaren. Propulsion, tränad av Daniel Redén, har vunnit de tre senaste åren.

Här är startlistan:

1 Ringostarr Treb, Wim Paal
2 Pastore Bob, Mika Forss
3 Lionel N.O., Jorma Kontio
4 Nadal Broline, Björn Goop
5 Uza Josselyn, Erik Adielsson
6 Bahia Quesnot, Junior Guelpa
7 Racing Mange, Joakim Lövgren
8 Cyber Lane, Johan Untersteiner
9 Propulsion, Örjan Kihlström
10 Gretzky B.R., Magnus Teien Gundersen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close