HandbollLUGI

LUGI värvar serbisk mittsexa

Den 3 september är det premiär i Handbollsligan säsongen 19/20 – då tar sig LUGI an IFK Kristianstad på bortaplan.
Ett nytt namn i truppen då är Nikola Stefanovic, en 20-årig mittsexa från RK Spartak Vojput och landslagsspelare i Serbiens U19 OCH U21-lag.

Nikola Stefanovic har skrivit ett tre-årsavtal med LUGI som på sin hemsida skriver:
– LUGIs strategi är att bygga på klubbens egna talanger med spetsspelare utifrån för hållbara och långsiktiga framgångar. Nu gör vi klart med ytterligare en lovande spelare med spetskompetens som skall komplettera vår redan lovande trupp. Lundapubliken kommer att få se en härlig kämpe som tillsammans med övriga spelare i LUGI kommer att representera sitt landslag i framtiden, det innebär många nutida och framtida stjärnor som vill mycket på plan i Sparbanken Skåne Arena kommande säsong. Vi tror väldigt mycket på vår utvecklingsmodell och de spelare vi idag har i truppen för att kunna etablera oss i toppen på riktigt i internationell handboll också inom de närmsta framtiden, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i LUGI.

– Nikola är en spelare vars utveckling jag har följt under en längre tid. I mina ögon är han en av de allra bästa linjespelarna i Europa i sin ålder. Trots sin unga ålder har Nikola redan fått nyttig erfarenhet från spel i den högsta serbiska ligan. Han är en kraftfull spelartyp som vinner kamper med boll på M6. Nikola ska nu i lugn och ro få hitta in i vårt system men på sikt är jag säker på att det är en värvning som kommer gynna båda parter, Tomas Axnér, Tränare LUGI Herr

Nikola som är 190 cm lång och väger 96 kg representerar Serbien i både U19 och en åldersklass över sin egen, i U21. Nikola tackade nej till EM i Spanien för att vara skadefri och pigg i kroppen när han inleder sitt nästa steg i sin handbollsutbildning tillsammans med LUGI.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close