FotbollNyheter

Skånsk profil tar sig an TFF i viktiga bottenmötet

Med flera lokala klubbar på sitt cv har Melvin Frithzell gjort sig ett namn inom den skånska fotbollen. Under lördagen figurerar han i det IK Frej som tar sig an Trelleborgs FF på Vångavallen. 

Är det extra speciellt för dig att möta ett skånskt lag?
– Lite, med tanke på att jag har vänner som spelar i TFF, så det ska bli kul. Men det är tre poäng på spel, precis som i alla matcher. Så när domaren blåst är det glömt, säger Melvin Frithzell.

Anfallaren spenderade förra säsongen hos dåvarande Superettan-klubben Landskorna BoIS, efter ett utlandsäventyr i danska FC Helsingör.
När avtalet med BoIS inte förlängdes blev nästa klubbadress IK Frej.

– För egen del har jag utvecklats enormt mycket här. Jag har fått hjälp med fysdelen, vilket jag känner har gett utdelning i hela mitt spel, säger 22-åringen om första tiden i Frej.

Hur ska ni göra för att ta tre poäng på lördag?
– Vara täta bakåt, först och främst. Vi vet att de har bra spelare i offensiven. Sen straffa dem framåt genom djupledslöpningar och komma runt på kanterna.

Viktig bottenmatch för TFF 

TFF knep en viktig trepoängare senast, då man lade Öster på rygg på bortaplan. En minst sagt välbehövlig seger, eftersom den senaste togs mot Brommapojkarna i början av juni.
De inkasserade poäng tog TFF upp på en tillfällig tolfteplats.
Lördagens motståndare, IK Frej, återfinns fyra poäng nedanför – så uppenbart är att matchen lagen emellan blir extremt viktig.

Zoran Jovanovic kan kan komma att missa stora delar av höstsäsongen på grund av skada. Foto: Bildbyrån

Offensiva kreatörer saknas 

Till lördagens möte kommer TFF få klara sig utan två av sina mer framträdande offensiva spelare. Felix Hörberg har varit utanför laget de senaste veckorna, och inga rapporter gör gällande att han skulle vara aktuell mot IK Frej.
Dessutom återfinns Zoran Jovanovic numera på skadelistan. TFF:s interna skyttekung fick utgå senast mot Öster, och det är oklart hur länge han blir borta.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close