FotbollLandskrona BoISNyheter

“Det finns alltid förväntningar i Landskrona BoIS”

En träningsvecka avklarad, en träningsvecka återstår. Landskorna BoIS har förväntningar på sig inför hösten – den man inleder mot Utsiktens BK i helgen.
– Vi har en positiv känsla inför hösten, säger BoIS-tränaren Max Mölder. 

Landskrona BoIS avslutade den första veckan tillbaka från uppehållet med träningsmatch mot danska AB Köpenhamn. Ett möte skåningarna förlorade med 3-0.

– Även om det känns fel att säga, så märktes det att den matchen betydde mer för dem än för oss, i och med att det var deras riktiga genrep inför en ny säsong. Det var ganska tydligt hur de tacklade matchen. De gjorde sina första byten i 65:e minuten, vi gjorde åtta i paus, säger Max Mölder, och tillägger.

– Men vi fick en bra genomkörare, alla fick speltid. Så det var bra på det sättet.

Hur såg första träningsveckan ut för er?
– Jo, men vi körde på ganska tufft. Lite tuffare än inför en normal matchhelg. Man behöver alltid några dagar att släppa det som varit under uppehållet, men vi tror på att gå ut hårt.

Nu väntar en ny vecka av träning och finslip inför seriens återstart, där BoIS möter Utsiktens BK, som har sex poäng upp på “randigt”.

– Det är en positiv känsla inför den matchen. Vi har en bra trupp, en jämn trupp, där alla kan gå in och leverera.

– Utsikten är ett av de bättre lagen vi har mött, och de är starka hemma. Det blir en tuff nöt att knäcka, såklart. Men det känns inspirerande, och grabbarna är peppade, tillägger Max Mölder.

Max Mölder. Foto: Bildbyrån

Hur skulle du sammanfatta er vår?
– Jag tycker vi får en bra start, sett till poängskörden. Sen får vi en poängmässigt jobbig period. Men ser man till spelet – och sett till att vi är ett ungt och nytt gäng – så är jag överraskad över att vi inte får med oss fler poäng. Det är ändå målen som avgör, och de gjorde vi inte. Men överlag tycker jag vi gör jäkligt bra och jämna prestationer, säger Max Mölder.

Har du sett en utveckling i laget från seriestart fram till nu?
– Ja, det har jag absolut. Både i laget i stort och många individuellt. För många är det en helt ny nivå, men de växer in i det.

Hur ser du på förväntningarna inför hösten?
– Det finns alltid förväntningar när man är i Landskrona BoIS. Sen tror jag ändå att de flesta som vet vad vi gått igenom, de vet att det inte är så enkelt med en så ung grupp, där många inte varit på den här nivån tidigare. Men det är klart att vi som grupp har som mål att vinna varje match.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close