skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIFK YstadLUGINyheter

Förre IFK Ystadtränaren Kenneth Andersson anställs i LUGI

Den 1 augusti börjar Kenneth Andersson jobba i LUGI. Den förre IFK Ystad-tränaren kommer framförallt att jobba med sälj- och marknadsarbetet, men även med vissa delar av det sportsliga.

– Vi har länge haft dialog med Kenneth om en roll i LUGI så vi känner till varandra väl. I den positiva utvecklingsfas av klubben vi är inne i sedan ett par år tillbaka, känns det oerhört roligt att kunna förstärka organisationen ytterligare och knyta till oss Kenneth med den kompetensen han har. Initialt och i första hand kommer Kenneth att förstärka sportkontoret med sälj- och marknadsarbetet. Men det är klart att vi kommer att titta en hel del på hur vi kan fortsätta utveckla den sportsliga biten tillsammans med vår elit- och ungdomskommitté också, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i LUGI i ett pressutskick.

Kenneth Andersson har varit elittränare i IFK Ystad sedan 2013, dessförinnan jobbade han i Hallby och tidigare var han med om att byggde grunden för IFK Kristianstads framgångar. I IFK Ystad arbetade han brett som sportchef, elittränare och säljare med mycket mera.

– Det var många faktorer som spelade in i valet av mitt nästa uppdrag och det känns skönt att ha gjort klart med LUGI. Socialt passar det mig bra att jobba i Lund och när det av olika anledningar inte blev ett tränarjobb kommande säsong så känns den lösning som LUGI skapat som det absolut mest lockande. Att jobba vidare med elithandboll och samtidigt jobba med partners är inget nytt för mig, jag gillar verkligen att vara involverad i allt från matchförberedelse till företagskontakter! Från och med nu är det fullt fokus på partners och utveckla sporten i LUGI handboll, säger Kenneth Andersson i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close