FotbollIFK MalmöNyheter

IFK Malmö försvarade sin MM-titel – hat-trick av Noor Zadran

Precis som förra året blev det IFK Malmö som vann Malmömästerskapet i fotboll. Mot samma motståndarlag. Ifjor blev det 4-1 i finalen mot Rosengård FF. I kväll blev det 4-0 sedan Noor Zadran (bilden) gjort tre av målen.

Hemma på Malmö stadion var det länge trögt i den första halvleken. Division 4-nykomlingen Rosengård FF höll emot riktigt bra och det var först in på tilläggstiden som Noor Zadran gjorde 1-0. IFK-målvakten Tonny Tindberg fick till en riktigt bra och mycket snabbt tagen inspark djupt in på Rosengårds planhalva och det öppnade försvaret.

– Den första halvleken tar vi med oss. Då gjorde vi en stark insats och var värda mer än att få ett mål emot oss i sista minuten. Sedan orkade vi inte riktigt stå emot, sa Rosengård FF-tränaren Charles Andersson, som ganska nyligen tog över laget.

– Jag började för ungefär en månad sedan och det här var min tredje match. Det kändes bra.

I den andra halvleken sköt Robin Svensson 2-0 på en frispark efter en dryg kvart och sedan gjorde Noor Zadran 3-0 och 4-0 i den 73 respektive 79 minuten. Ett bra tillfälle eftersom två av hans bröder var på planen i Rosengård FF.

För IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson var segern ett bra besked inför höstsäsongen i division 2-fotbollen.

– Alltid gott att vinna och vi har tränat hårt. Vi saknade dessutom ett par spelare. Två av dem, Edriss Hushmand och Colin Twetman, kunde vi inte använda eftersom de spelat för Ariana FC respektive Hyllie IK tidigare i MM.

_ Idag tog vi över efterhand. Första halvleken var inte bra, men det blev ju en säker seger till slut, konstaterade han.

Ett nyförvärv är dessutom på ingång.

– Edward Plönning från Hittarps IK ville spela med oss och det är en målfarlig anfallare. Han spelade i Ödåkra IF tidigare och där var han skyttekung. Det är ett bra tillskott, betonade Nisse Persson.

Segern innebar också att IFK Malmö tog klivet upp som delad etta på listan över alla tiders vinnare av Malmömästerskapet. Titeln var IFK:s nionde. Lika många har Limhamns IF.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close