FotbollNyheterÖsterlens FF

Österlens FF redo att ta sig an hösten

Österlens FF har stått för en vårsäsong som tagit dem upp till en sjätteplats i division två.
När Skånesport hör sig för är det med en ambivalent ton som tränaren Jonas Stridsberg författar sin utvärdering.
– Visst har vi gjort det bra – men ett par poäng till hade vi nog kunnat ta, säger han. 

När Skånesport får ett snack med Österlens FF:s tränare är man en träningsvecka in i återstarten. En vecka som avslutades med match mot topplaget i divison ett, BK Olympic.
– Ja, Olympic är ju ett bra lag i ettans topp. men vi gjorde en bra match och spelade 1-1. Visst, det är lite felpass och sånt i början – vi testade att spela lite annorlunda än vanligt. Med tanke på det tyckte jag vi gjorde en mycket bra insats, säger Österlens tränare, Jonas Stridsberg.
Hur ser du på första veckan i övrigt?
– Vi hade två veckors uppehåll och drog igång i tisdags. Det var en bra vecka direkt. Killarna såg hungriga ut. Det kändes som att de var nöjda med vårsäsongen och att de ville lite till. Det syntes att de hade hållit igång, vilket är kul, för då kan man trumma igång direkt. Matchen mot Olympic var ett bra kvitto på att vi haft ett bra uppehåll.

En sjätteplats i divison två, som bekant, med vittring på mer. Österlen har stått för en vår som kunnat gå åt två riktningar.
– Jag är nöjd med ganska mycket. I princip ett nytt lag, många nya spelare, många yngre spelare. Jag tycker vi fått ihop det bra. Jag tycker nog att vi kunde haft en fem-sex poäng till, och gjort några fler mål. Men jag är nöjd, och tror det kommer bli en bra höst som fortsättning på våren.

Jonas Stridsberg har lett Österlen sedan september 2018. Foto: Skånesport

Träningsmetoder kan bli nyckel i höst
Skånesport har tidigare skrivit om Österlens träningsmetoder. Något Jonas Stridsberg menar har hjälpt laget så här långt.
Är dessa metoder något du känner kommer hjälpa er även under hösten?
– Ja, absolut. Att jobba med utveckling och att träna på rätt sätt. Och så har det känts redan under denna vecka. Vi hade en kort startsträcka när vi satte igång, mycket tack vare att killarna hållit igång själva under uppehållet, och även under våren. Det tror jag kommer gynna oss. Går det bra och vi fortsätter utvecklas, så tror jag att det kommer bli en kanonhöst.

Österlen-talang på provspel hos Trelleborgs FF
Under uppehållet har en spelare hos ÖFF varit något mer aktiv än de andra. Det är 19-årige Pontus Wiktorsson som varit på provspel hos Trelleborgs FF och gjort det bra.
– Han gjorde väldigt bra ifrån sig. Han fick prova på där, och är väl inte allt för långt ifrån den nivån, säger Jonas Stridsberg.
Det måste ju kännas positiv för honom.
– Ja, och inte bara för honom – för hela laget. Att de ser att det finns möjlighet till högre steg genom Österlen.

“Svårt att rekrytera spelare i den här regionen” 
Hur känner du kring manskapet i truppen?
– Alltså, Österlen liggs ju lite off. Det är svårt att rekrytera spelare i den här regionen. Därför är det bra att vi jobbar med utveckling med de som är här. Att vi skapar en sån känsla för de spelarna som är här, så att de känner ett värde i att vara här.
Jonas Stridsberg fortsätter.
– För vi har en liten trupp. Vi har försökt tillgodose behovet hos spelare som vill ha spelare. Vi är inte som en klubb i Malmö, som kan välja och vraka bland spelare, där det helt plötsligt kan trilla in fem spelare. I så fall skulle det vara från lägre nivåer, och det räcker inte riktigt. Här finns inga andra divison två-klubbar, i Malmö finns det en del.
Men utan skador – “peppar, peppar” – så tycker du att ni ska klara av hösten?
– Ja, det ska vi klara. Absolut. Vi har alla spelare tillgängliga just nu, så nä, det ska inte vara några problem. Det känns inspirerande att köra igång igen. 

 

Läs mer här! Jonas Stridsberg tar över i Österlens FF

Läs mer här! Österlens FF satsar på lokala pågar

 

Artikelbild: Lola Nilsson/ Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close