FotbollNyheter

Peter Martinsson får ny viktig roll i spelarföreningen

Förre elitdomaren Peter Martinsson, som den senaste tiden jobbat på Malmö Universitet och Malmö idrottsakademi, har fått det nya jobbet som Player Development Manager på Spelarföreningen.

Där ska han arbeta med att förbereda spelarna på karriären som kommer efter fotbollen.

– Det är en övergång som kan bli svår och det är frågor och problem jag haft mycket att göra med även tidigare. Jag ser verkligen fram emot det här och känner att jag kan göra en insats och hjälpa alla medlemmarna i spelarföreningen som väljer att utnyttja mina tjänster. Det kan vara i samband med att spelarkarriären ska trappas ner, men även i ett tidigare skede, säger Peter Martinsson som bland annat jobbat som karriärvägledare på Malmö idrottsakademi.

– Jag börjar jobbet den 2 september och så snabbt som möjligt vill jag ut och träffa både klubbarna och spelarna runt om i landet. Spelarföreningen är baserad i Göteborg, men jag kan fortsätta att utgå från Malmö och resa runt.

Tjänsten är på 75 procent och Peter Martinsson berättar att det ger ett visst utrymme för honom att fortsätta på Malmö Universitet och inom ramen i det uppdraget även i viss utsträckning på Malmö idrottsakademi.

– Malmö idrottsakademi får ju en ny verksamhetschef i Niklas Harris och när han kommit igång ska vi ta ett snack.

Spelarföreningens tjänst som Player Development Manager är helt nyinrättad och i arbetsbeskrivningen sägs att Martinsson ska jobba med att “stötta spelarna genom att ge dom verktyg och vägledning för att nå sin fulla potential på och utanför fotbollsplanen för att kunna möta de behov som finns bland elitspelarna. Fokus läggs främst på karriärövergångar, välmående, utbildning och betydelsen av det egna varumärket.”

– Vi vet att det är en svår karriärväxling som våra medlemmar står inför som kan leda till mycket oro och ibland också mental ohälsa,säger Magnus Erlingmark, generalsekreterare för Spelarföreningen på hemsidan.

Spelarföreningen representerar fler än 700 spelare i cirka 50 klubbar. Företrädesvis på elitnivå.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Ett reportage om Peter Martinssons tidigare jobb som karriärvägledare på Malmö idrottsakademi

Peter Martinsson är Malmö idrottsakademis egen karriärvägledare

Relaterade artiklar

Back to top button
Close