FotbollMalmö FFNyheter

Läkarundersökningen ett lyft för MFF-talangen Amel Mujanic

Det börjar gå snabbt framåt för MFF-talangen Amel Mujanic. För tre veckor sedan flyttades han upp i A-truppen och fick ett lärlingskontrakt. Nyligen genomgick han även den särskilda hjärtundersökning som UEFA kräver för att klubbarna ska kunna registrera spelarna för deltagande i det internationella cupspelet.

– Jag gjorde testerna tisdag förra veckan. Allting är klart och allting var bra, berättar han.

– Bra för fotbollen givetvis, men även skönt annars. Man vill ju veta att hjärtat fungerar.

Efter ett par veckors permanent träning med seniortruppen tycker han att han redan fått ett lyft, både mentalt och fotbollsmässigt.

– Tempot och farten är skillnaden, men även styrkan. Klart att jag känner att jag utvecklas.

Nivåhöjningen startade egentligen redan i våras i U19. Då klev 18-årige Amel Mujanic fram som den bäste spelaren i laget som avancerade till slutspelsserien och det var ingen slump att just han fick ett lärlingskontrakt. Han kände själv av utvecklingen.

– Statistiken talar. Jag gjorde flest mål och assist.

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag är en offensiv mittfältare som gör mycket poäng.

Om du får drömma, vilken position i MFF:s startelva hade du helst velat ha?

– Den offensive mittfältaren, åttan som vi säger. Traustasson- eller AC-rollen funkar.

Amel Mujanic kom till MFF som nioåring. Innan dess spelade han i BK Olympic ute på Lindängen, men han är uppväxt på Gullvik.

Tidigare i år spelade han U17-EM med Sverige och tack vare landslagsspelet har han fått en stor spelarprofil som agent-

– Förre Werder Bremen-spelaren Ivan Klasnic såg mig där och tog kontakt. Sedan rullade det vidare.

Har du nytta av att han spelat på så hög nivå?

– Han kan lära mig mycket. Då och då är han här i Malmö också för att kolla träningar och matcher.

Vad sa han när kontraktserbjudandet kom från MFF?

– Klart att det var intressant. Jag har sagt hela tiden att MFF är första steget jag vill ta. Jag vill slå igenom på den här arenan. Sedan vill jag kanske ge mig ut eller fortsätta här, för MFF är klubben jag tycker om.

Fotnot: I våras gjorde Amel Mujanic sju mål på tio matcher i U19, som mittfältare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close