Nyheter

Brons i världens tredje största ungdomscup för Dösjöbro IF

Femdagars äventyret för Dösjöbro IF:s F17 slutade med en bronsplats i världens tredje största ungdomscup. Dösjöbros tjejer tog båten från Göteborg till Jylland, närmare bestämt Hjörring, där Dana cup spelas. Dana cup har 13 000 deltagare och 90% av lagen är utländska. Detta bidrog till en fartfylld och färgstark upplevelse för deltagarna.
_ vi hamnade med 3 norska lag i gruppspelet och sannolikheten att detta skulle ske var stor då över 600 lag kommer från just Norge, säger tränare Björn Nilsson för Dösjöbros F17.

Gruppspelet började lite trevande för tjejerna från Dösjöbro, då spelet inte riktigt satt. Men de lyckades ändå ta sig vidare ur gruppspelet som tvåa i gruppen med sju inspelade poäng med bla vinst över den norska toppklubben Molde FK. I slutspelet var det precis som proppen lossnade och spelet hittades i båda sexton och åttondelsfinalen. Vinster i båda matcherna med uddamålet. Det var sedan dags kvartsfinal mot hemmalaget och storfavoriterna Fortuna Hjörring. I en match som på förhand såg ut att bli en tuff uppgift för laget, men Dösjöbrotränarna lade upp en kollektiv defensiv som tjejerna köpte och spelade efter.
– Vi scoutade det danska laget efter vår egen match och det var det som gjorde att vi vågade satsa på ett defensivt inriktat spel, då vi annars gärna vill vara bollförande” säger tränaren Anders Gripstedt

Matchen stod länge 0-0 och Dösjöbrotjejerna slet på i defensiven. I slutet tryckte Fortuna Hjörring på med skott utifrån, men målvakten Wilma Svensson stod i vägen tillsammans med backlinjen. Matchen skulle avgöras i absolut sista sekunden då Dösjöbro fick en hörna som slogs inåtskruvad av Hanna Rosenqvist känsliga högerfot. Danskorna rensade undan, men till en stillastående Ida Åkesson som tryckte in ledningsmålet och strax därefter blåste domaren av matchen och semifinalen var ett faktum.

I semin fick Dösjöbro ta sig an ytterligare ett norskt lag i form av Sørfjell IL, tyvärr orkade inte tjejerna resa sig efter bragdinsatsen kvällen innan och Sørfjell tog sig till final med 1-0.
– Med lite tur hade vi kunnat ta oss till final, men tyvärr orkade inte tjejerna att ladda om efter bragdmatchen kvällen innan. Men vi är stolta över tagit oss så här långt i världens tredje största ungdomscup. Kamratskapen och upplevelsen har varit viktiga vid sidan om. Det är även något vi lagt stor vikt på och att åka hem med en bronspeng runt halsen känns bra” säger den stolta tränare Björn Nilsson.

Dösjöbros F17 slutade trea i Dana cup och var det svenska lag som gick längst på flicksidan, medan Utsiktens BK tog hem guldet på kilsidan i P17-klassen.
Nu laddar Dösjöbro F17 för starten av höstsäsongen, där leder de SM serien i södra Götaland. Endast en förlust på 9 matcher. En kul höstsäsong väntar F02/03 tjejerna från det lilla samhället Dösjebro med endast 850 invånare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close