skanesport_desktop-panorama-1

Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK dam har tackat ja till friplats i elitserien

Det blir ett snabbt återtåg för Lunds VK dam till elitserien. Degerfors Volley Orion meddelar att de tar laget ur elitserien och platsen går till Lunds VK.

– Det är glada och bråda tider för klubben, säger klubbchef Stefan Sjöström i ett pressutskick.

I slutet av april tog elitserieresan slut för Lunds VK dam och klubben ställde in sig på en återkomst till högsta serien 2020-21. Men i och med att Degerfors beslut att flytta ner sitt damlag till division 1 öppnade sig chansen till en snabb comeback i elitserien. Och den tog Lunds VK – direkt.

– Det känns så klart riktigt kul och inspirerande att klubben återfinns i volleybollens finrum redan till hösten. Efter bra och viktiga diskussioner med styrelsen, tränarstaben och spelare tog klubben beslutet att tacka ja till elitseriespel omgående. Det är här vi hör hemma och då klubbens målsättning är att både dam- och herrlaget ska vara etablerade i elitserien känns det rätt och riktigt, kommenterar Stefan Sjöström.

Hemmapremiären ser ut att bli helgen den 12-13 oktober mot Linköpings VC

Foto: Bildbyrån

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2