skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads FCNyheterTorns IF

Inför Derby I’Orange: ”Vill försöka störa dem”

Det vedertagna begreppet ”Derby I’ Orange” praktiseras under söndagen, då Torns IF gästas av Kristianstad FC.
– Tror på en tuff match, säger KFC:s tränare, Joacim Velander. 

Våren och såväl sommaren är passerad. Nu väntar en höst av ångest glädje och betydelsefulla matcher. En sådan är söndagens drabbning, där Kristianstad FC hoppas kunna bygga vidare på sin fina våravslutning.

– Känslan är att vi avslutade våren på ett väldigt positivt sätt. Nu har vi fått två bra veckor i oss. Känslan är att vi med tillförsikt åker dit med tanken att vi vill försöka störa dem, säger Joacim Velander, tränare i KFC.

– Jag tror det blir en tuff match. Torn är ett bra lag som spelar konsekvent hela tiden. Fysiska och starka. Vi förväntar oss en tuff drabbning, tillägger han.

Lagen möttes under våravslutningen – då i Kristinastad. I en tillsynes jämn match kom ett rött kort för KFC och sedan två mål för Torn, som fällde avgörandet.

Vilka är Torns styrkor som ni kommer behöva brottas med?

– De är väldigt trygga i sitt spel – både offensivt och defensivt. De vet precis hur de ska göra, de har en trygghet i det. Sen har de väl ingen svag punkt egentligen, utan det är ett homogent bra lag. Att de inte ligger allra högst upp beror väl på att de inte har den där riktiga spetsen framåt. Men styrkan ligger i att ingen faller ur.

KFC kommer anländer till derbyt med två veckors träning och en DM-match i bagaget, där man slog ut ett reservbetonat Lunds BK.

– Det har varit bra, skönt med lite ledighet. Sen två bra veckors träning, där vi började lite hårdare fysiskt, och nu jobbat lite mer med intensitet och taktik. Alla är hela och friska, ingen avstängd, så det känns bra. Sen är det alltid skönt att få en genomkörare, som vi fick mot Lunds BK.

Din allmänna känsla inför hösten?

– Såklart hoppas vi kunna bibehålla vårens form. Sen vet vi att det är 14 matcher, 14 tuffa matcher, så det kommer krävas mycket av oss. Vi ska klara kontraktet, sen får vi se hur fort det går, Vi får inte drabbas av panik om segrarna inte kommer tidigt. Det är många matcher och många poäng att kämpa om, säger Joacim Velander.

 

Artikelbild: Victor Lindstammer

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close