skanesport_desktop-panorama-1

Avspark Div3Lödde IFNyheter

Kim Johansson IF Lödde: ”Kul för grabbarna att få möta Malmö FF”

Idag drar division 3 södra Götaland igång efter sommaruppehållet.  IF Lödde tar emot Tomelilla IF på hemmaplan.

Spelande tränaren, Kim Johansson, hur ser du på er vårsäsong samt den kommande höstsäsongen?
– Vi har gjort en fullt godkänd vårsäsong. Vi känner att vi har utvecklats spelmässigt ju längre serien har gått och har väl egentligen bara en riktig plump i protokollet, borta mot Tomelilla. Hösten blir väldigt spännande. Nu har vi åtminstone gett oss en chans att vara med och kriga om kvalplatsen. Här hoppas vi kunna jaga Nike så länge som möjligt, samtidigt som Malmö City och Balkan duggar tätt bakom. Det kommer nog att avgöras i sista omgången så det är viktigt med en bra start nu på lördag mot Tomelilla.

Ni hade ett genrep mot Rosengård?
– En match som vi lyckades vinna med 3-2. Båda lagen hade en del spelare borta men vår första halvlek är riktigt, riktigt bra, där leder vi med 2-0. I andra tappar vi lite men lyckas ändå vinna med 3-2. En bra genomkörare med mycket positivt att ta med oss.

Idag möter ni Tomelilla  idag på hemmaplan.
– Tomelilla är ett lurigt lag och möta. Vi förlorade som sagt mötet borta i våras efter vår sämsta insats i år. Vi har en stor revanschlusta och jag hoppas att vi visar oss från vår bästa sida direkt.

Efter lördagens match är det kvartsfinal i DM mot Malmö FF. Hur ser du på den matchen?
– Givetvis är det kul för grabbarna att få möta Malmö FF. Oavsett om de kommer med U19 eller vilket lag de nu än blir. Alla i laget hoppas få spela den matchen. För mig/oss är dock seriespelet första prioritet. Vi har 3 matcher på 6 dagar där vi ska försöka hitta rätt belastning för alla. Givetvis går vi alltid in för att vinna alla matcher. Nu är 100% fokus på Tomelilla under lördagen.


Mats Lilienberg, Ass Tränare och  Kim Johansson, Tränare IF Lödde.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2