FotbollLunds BKNyheter

Jumbon Lunds BK funderar på taktiska förändringar

Inför omstarten på höstsäsongen ligger Lunds BK sist i division 1 södra. Men tränaren Jack Majgaard Jensen betonar att truppen varken gett upp eller tappat humöret.

– Jag tror att vi kommer att göra en betydligt bättre höst. Ofta har spelet varit bra, men vi måste hitta någon som gör mål. Det hade vi förra året. Antingen får lösningen komma utifrån eller bland det vi redan har.

– Det kan bli en del taktiska förändringar. När vi tappat har det berott på att vi blivit för passiva i försvarsspelet eller inte haft självförtroendet att våga spela vårt eget spel framåt. Med en trebackslinje som blivit en fembackslinje kan det ha bidragit. Därför funderar jag över vad det hade betytt att spela 4-4-2 istället, berättar Jack Majgaard Jensen.

Hittills har det inte blivit några förändringar i spelartruppen. Ingen har lämnat och ingen har tillkommit, men LBK har varit i kontakt med ett par av spelarna födda -00 från MFF P19 som just nu håller på att leta efter nya klubbar.

– Det är mycket bra spelare som inte kan få plats i MFF, men som om några år säkert kommer att spela på hög nivå och låta tala om sig. Men jag har inte koll på vilka resurser klubben har att agera och jobbar efter de förutsättningar jag får.

Under uppehållet har Lunds BK spelat ett par träningsmatcher och åkt ur DM efter förlust mot Kristianstad FC. I träningsmatchen mot FC Rosengård – seger 5-1 – imponerade dock LBK rejält.

– DM kan vara bra att slippa med många matcher. Träningsmatcherna har varit lovande.

Mot FC Rosengård spelade Lunds BK 4-4-2. Målen gjordes av Jesper Möller (2), André Johansson (straff), Stefan Arnshed och Jesper Stridh.

Mitt i den viktiga höstupptakten ska LBK dessutom spela i Svenska cupen mot Varbergs BoIS. Onsdagen den 14 augusti kommer topplaget från Superettan på besök på Klostergårdens IP.

– Tyvärr ligger den matchen inte bra för oss. Vi spelar i serien på söndagen och lördagen och så har vi en cupmatch på onsdagen. Vi får göra det bästa av situationen, men det kan vara så att vi måste anpassa laget mot Varberg, säger Jack Majgaard Jensen.

Så här inleder Lunds BK hösten i Söderettan:

Onsdagen den 7 augusti: Eskilsminne IF (borta).

Söndagen den 11 augusti: Utsiktens BK (hemma).

Lördagen den 17 augusti: Lindome BK (borta).

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close