skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Vellinge IF: ”Vet att det ligger i våra händer”

För serieledande Vellinge IF stundar en spännande höst, där uppflyttning ses som allt mer troligt för varje vecka som går.
Men först ska den andra halvleken av mötet med jagande Veberöds AIF spelas klart.

På grund av oväder fick lagens möte skjutas upp efter en dryg halvleks spel. Under måndagen sparkas den igång igen, med ställningen 1-1.

– Det är kul att det drar igång igen. 52 minuter, lite drygt, kvar mot ett bra lag. de är farliga i sina omställningar och släpper inte in så många mål. Det är två jämna lag som möts, säger Vellinges tränare, Roger Nilsson, inför mötet.

Men sett till tabelläget är ni nöjda med det aktuella resultatet, 1-1?

– Ja, men absolut. Vi har fem poäng ner, så ett kryss är helt okej för vår del. Det är svårt att satsa på ett kryss inför, haha, men visst. Vi kommer nog behöva gå för tre poäng.

Vellinge har imponerat under våren. Endast ett poängtapp – en förlust – på tolv matcher har försatt laget i en behaglig position inför hösten.
Klubbens nästa division tre-sejour tycks uppenbara sig allt tydligare.

– Vi är taggade inför de dryga två månaderna som återstår. Vi vet att det ligger i våra egna händer, säger Roger Nilsson.

Hur är statusen på truppen efter uppehållet?

– Bra, tycker jag. Grabbarna känns pigga och redo för vad som komma skall. Alla är tillgängliga och friska, i princip. Det känns okej. Det har sett bra ut på träningarna – så, nä, det är en bra känsla hos oss.

Vad i ert spel kommer ni behöva upprätthålla för att genomföra en bra höst?

– Vi har känt oss trygga i det att vi gör mål i varje match, dessutom håller vi tätt bakåt. Vi har haft förmånen att ha ganska många olika målskyttar, så vi känner oss inte beroende av enstaka individer.

Roger Nilsson fortsätter.

– Det handlar väl om att fortsätta hålla oss friska och alerta. För vi känner oss trygga i både offensiven och defensiven.

 

Artikelbild: Skånesport 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close