skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollMalmö City FCMalmö FFNyheter

FC Rosengård har fortfarande siktet på toppduon

Det är ett taggat FC Rosengård som gör sig redo inför kvällens återstart i division 2 västra. Men det är också ett något sargat lag som åker till bortamatchen mot Hittarps IK.

– Vi har fått undvara lite folk på träningarna. Ett par spelare har genomgått operationer som inte har med fotbollsspelet att göra och en har alldeles nyligen gift sig, berättar FCR-tränaren Mladen Blagojevic.

I matchen mot Hittarp får dessutom FC Rosengård undvara sina två bästa målskyttar. Granit Sherifi som gjort tolv mål är skadad och Zia Sakirovski som gjort nio är avstängd.

Bland de övriga som missar matchen är Oscar Vilas Nilsson och Baris Hümmet.

– Andra får kliva fram och det gör de. Vi har inte ändrat något i målsättningen. Ambitionen är fortfarande att nå ikapp BK Olympic och Ängelholms FF i täten. Men det är viktigt att vi får en bra start redan mot Hittarp.

Två spelare har förstärkt truppen inför återstarten. Båda är spelklara. Det handlar om MFF:s P19-spelare Yasin El Harrab och seriekollegan KSF Prespa Birliks Emir Osmanovski. El Harrab är mittfältare och Osmanovski mittback.

Två spelare som haft svårt att få speltid har lämnat. Det är Giovanni Gloria och Gustav Jönsson. Giovanni Gloria debuterade för Malmö City FC i helgen. Gustav Jönsson ska spela för Tomelilla IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close