FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin frisk igen, AC i kort rehab och positivt för Traustason

Johan Dahlin är kvitt magsjukan som stoppade honom mot NK Domzale, Anders Christiansen fick hålla sig i gymmet efter smällen han fick mot samma lag och Arnor Traustason gör troligen comeback på den kollektiva träningen redan imorgon.

Det var beskeden från rehab-teamet när MFF efter att haft ledigt i helgen idag körde igång träningen inför HNK Zrinjski-matchen.

– Johan Dahlin blev olyckligt nog sjuk. Vi fick ryggen bra. Det var ju det som var nyckeln till att få honom redo till Domzalematchen. Och han var i speldugligt skick. Sedan fick han sjukdom redan på tisdagen som han inte hann kurera, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Anders Christiansen tog det lugnt efter smällen som fick honom att hosta blod och tappa luften mot Domzale. Han kunde fullfölja matchen, men det blev vissa sviter.

– AC höll vi inne i gymmet idag där han körde en del alternativ träning. Han fick en liten reaktion uppe i bröstryggen efter smällen i början av den första halvleken, säger Jesper Robertsson och berättar att det inte var situationen när Domzalespelarens arm träffade AC som gjorde att han fick ont och spottade blod.

– Det var landningen. AC kastar sig ju in i alla situationer. Men allt är under kontroll. Vi planerar honom i träning imorgon igen.

För Arnor Traustason ser det mycket positivt ut.

– Arnor hade ett bra pass idag och kommer nu att gå in lite med laget också. Sedan får vi se när han kan vara matchduglig, men han följer varje steg som vi lagt upp och det har egentligen gått över förväntan. Får han inga reaktioner efter dagens pass kan han delvis gå in och vara med en del redan imorgon.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close