skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Ny DM-seger för MFF P19 – slog IF Lödde med 2-1

MFF P19 är klart för semifinal i DM-fotbollen. Inför cirka 900 åskådare på Tolvans IP besegrades hemmalaget IF Lödde med 2-1.

Lärlingarna Amel Mujanic och Tim Prica (bilden) visade vägen.

Amel, för dagen kapten, gjorde 1-0 redan efter sex minuters spel med ett skott i krysset och Tim Prica följde upp med 2-0 kvarten senare. Alla målen i matchen kom tidigt för bara några minuter senare reducerade Andreas Ruggieri.

– Amel Mujanic gjorde en kanoninsats. Han tar steg framåt varje dag och har fått ytterligare en boost av uppflyttningen till seniortruppen. Målet till 1-0 var vackert. Han siktade verkligen på krysset. Sedan spelade han fram Tim till 2-0. Tim var också bra. Han kunde gjort fler mål och det kunde hela laget eftersom vi skapade massvis med chanser särskilt i den andra halvleken.

– När vi inte gjorde 3-1 krävdes det dock en hel laginsats för att hålla undan för Lödde hade också chanser. Jag vill verkligen berömma Noel Hansson och Victor Larsson i försvaret. De har ju fått beskedet att de inte ska vara kvar nästa år och är ute och tränar och testar med nya klubbar. Snart kommer de att hitta rätt, för det är duktiga spelare och att de trots beskedet gick in och gav allt idag är ett riktigt bra bevis på hur proffsiga de är, berömde MFF-tränaren Roland Larsson.

Ytterligare två spelare från A-truppen ingick i MFF-laget; målvakten Mathias Nilsson och Laorent Shabani.

I IF Lödde fick Emil Joelsson priset till bäste spelare.

Tränaren Kim Johansson hade även massvis med beröm över till mittbacken Christoffer Persson.

– Christoffer var fantastisk.

Och trots förlusten betonade han hur mycket matchen betydde för IF Lödde.

– Genom att avancera till kvartsfinal uppfyllde vi målsättningen att kvala in till Svenska cupen. Det här var bonus och en bra och nyttig sådan. Vi lärde oss en hel del och jag är övertygad om att det här kommer att vara bra för oss när vi ska satsa på den fortsatta toppstriden i division 3. Serien är viktigast och att få en sådan här match kan bara vara positivt. För MFF var starka. De första 20 minuterna var vi lite grann som Bambi på is och smått chockade över att de var så kvicka. Men vi kom tillbaka, reducerade tidigt och hade möjligheter att kvittera. MFF:s tempo och spelarna som kom med den regelbundna erfarenheten från A-lagsträningarna tyckte jag avgjorde.

Tidigare hade MFF P19 besegrat division 3-laget Dösjöbro IF med 3-2 efter förlängning och division 2-laget Eslövs BK med 3-2.

Idén bakom att MFF anmälde P19-laget till DM var att laget skulle få testa sina krafter mot seniormotstånd, gärna med gott om folk på läktarna och i jämna matcher. Tre uddamålssegrar har blivit resultatet och man har mött energifyllda motståndarlag under tävlingsförhållanden man inte får i till exempel en U21-serie.

– Det här är oerhört nyttiga matcher för oss. I alla har vi fått ge allt för att avancera och vi har fått ut exakt vad vi ville när vi anmälde oss, poängterade Roland Larsson.

De övriga klara semifinallagen är Torns IF (division 1) och Kristianstad FC (division 1). I den återstående kvartsfinalen möts Eskilsminne IF (division 1) och Hässleholms IF (division 2).

MFF P19 har nu inlett hösten med 6-1 mot Östers IF i serien, 4-1 mot Bröndby IF i en träningsmatch, 8-4 i serien mot IFK Norrköping och nu alltså ytterligare en seger i DM.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close