Eskilsminne IFFotbollLunds BK

Ljuv lättnad för luttrat Lund

Derby de la ångest, mellan bottenlagen Eskilsminne IF och Lunds BK, slutade 0-1.
Därmed fick Lund en nyttig lovlina och moralstärkare inför den svaga vårsäsongen.
– Vi har fått träna kontinuerligt i två veckors tid för en gångs skull. Det har gett resultat, konstaterade LBK-tränaren Jack Majgaard Jensen.

Efter en krampaktig första halvlek, relativt befriad från målchanser, var det Lunds BK som började andra akten bäst. Admir Osmansevic tog sig förbi sin bevakning på mittfältet, bröt inåt i banan och hittade Oscar Möller strax utanför straffområdet, Möller drog till direkt och bollen letade sig in vid ena stolproten. Vackert, viktigt och vidunderligt vägvinnande.
Lunds BK vann säsongens två första matcher och var på väg mot en ny seger i den tredje, när laget tappade en 2-0-ledning till förlust och därefter blev det inga fler segrar på hela säsongen. Resterande del av matchen försvarade sig “Krubban” fint mot ett trubbigt Eskilsminne.

“Eskils” har under sommarlovet plockat in Noah Christoffersson från Trelleborgs FF och det var han som i 89:e matchminuten fick den bästa kvitteringschansen, men skottet damp ner strax över ribban. I hemmalaget debuterade även Herve Prudence, som inte lyckades slå sig in i Falkenbergs A-lag ordentligt, men han hade väldigt svårt att sätta något ordentligt avtryck i matchen på sin innermittfältsposition.

Jack Majgaard Jensen pustade ut och förklarade att kontinuerlig träning i två veckors tid gett resultat.
– Det är första gången på hela säsongen som vi haft en så bra träningsperiod bakom oss. Under våren tycker jag att vi gjort det bra i många matcher och varit förtjänta av mer poäng, men oturen grinade oss ofta i ansiktet. Den här segern var väldigt viktig i många avseenden.
LBK saknade lagkaptenen martin Johansson och ordinarie backen Geronimo Balint, båda avstängda, men försvarade sig strålande matchen igenom.
– Vi vann med 3-0 hemma mot Eskilsminne och visade också i den matchen att vi kan vara väldigt trygga i vårat försvarsspel. Nu hoppas jag att vi kan bygga vidare på det här, sa Jack, vars LBK nu fick betydligt bättre hängen på lagen på rätt sida strecket.

Höjdpunkter från matchen:

Relaterade artiklar

Back to top button
Close