FotbollLB07Nyheter

Stort intresse för LB07:s sommarcamp

Den traditionsenliga fotbollscampen äger rum på Brovallen, när LB07:s ungdomar sammanstrålar under en veckas tid. I år har intresset varit extra stort.
– Vi har ökat med cirka 60 deltagare sedan i fjol, vilket är jättekul, säger klubbens sport- och akademiansvarig, Sebastian Jonsson.

Deltagarna är mellan 7-14 år gamla. Totalt figurerar 150 unga fotbollsspelare på campen, varav 40 är tjejer.  Den stora massan tillhör LB07:s ungdomslag, men uppskattningsvis 20 deltagande spelare innehar andra klubbadresser.

– Det är jättekul att fler än våra egna vill komma hit. Det är en öppen vecka, alla som vill är välkomna. Det är verkligen kul med ett så stort intresse som finns i år, säger Sebastian Jonsson.

Veckans instruktörer består av spelare och ledare inom LB07:s olika ungdomslag.

– Precis. Ungdomsspelarna fick anmäla sitt intresse till oss innan, sedan valde vi ut. Jag tror det är jättebra att det är folk inom klubben som är med och styr upp. Det skapar även en sammanhållning, man lär känna varandra.

Vad betyder det för föreningen att husera campen?
– Det är viktigt för föreningen att erbjuda barnen en bra avslutning på sommaren strax innan skolan börjar. Vi erbjuder lite annorlunda träning med andra övningar än vad de är vana vid. Vi vill skapa glädje och att de också får träffa andra barn som spelar i föreningen. Både de som deltar som spelare men också de äldre som ledare. Vi skapar sammanhållning, säger Sebastian Jonsson. 

Samuel Ahlberg, snart tio år, är en av alla unga deltagare. Han gör i sitt tredje år på LB07:s fotbollscamp, och är väldigt nöjd med  hur veckan artat sig hittills.

– Det har varit roligt. Alla övningar och att träffa kompisar, säger Samuel Ahlberg, som håller på Malmö ff, och där Markus Rosenberg är största förebilden.

Samuel Ahlberg var snäll nog att ställa upp på bild. Foto: Skånesport 

 

A-lagets Vera Varis och Nathalie Hoff Persson kom förbi. Foto: LB07
En av pojkgrupperna utövar passningsövningar under vakandet av Skånesports kamera. Foto: Skånesport

 

Artikelbild: LB07

Relaterade artiklar

Back to top button
Close