FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF värvar tidigare dansk landslagsman

Helsingborgs IF är överens med yttermittfältaren Tobias Mikkelsen om ett korttidskontrakt som gäller säsongen ut.

Tobias Mikkelsen inledde sin professionella fotbollskarriär i Lyngby BK. I hemlandet Danmark har han också representerat såväl Bröndby IF som Nordsjälland, där han gjort två sejourer. Utlandskarriären har tagit dansken till Greuther Furth i Tyskland, BK Rosenborg i Norge och Brisbane Roar i Australien, där han var senast.

32-åringen, som vunnit både danska och norska såväl ligan som cupen, har under en veckas provträning med HIF övertygat, vilket resulterat i att klubben erbjudit ett kontrakt som sträcker sig till och med november detta år.

– Det känns väldigt bra. HIF är en väldigt fin klubb med bra faciliteter, plan och supportrar. Jag vet att klubben är stor och att man har fans även på andra sidan sundet. Förhoppningsvis kan jag bidra med mål till laget och ser fram emot att spela framför HIF-fansen, säger nyförvärvet till klubbens hemsida.

– Tobias är en bolltrygg spelare med bra spelförståelse som kan spela på båda kanterna. Vi ser fram emot att samarbeta med honom, säger huvudtränare Henrik Larsson.

 

Artikelbild: Anna Berg/ HIF.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close