FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Bästa Europamatchen sedan Besiktas

Det var inte bara folket kring laget som var nöjda med MFF:s spel mot Zrinjski. Spelarna var också rejält uppåt efter matchen och Oscar Lewicki fick fundera ett tag på frågan när MFF senast gjorde en så bra insats i de Europeiska cuperna.

– Få se nu. Chelsea är en kandidat. Fast då förlorade vi ju. Så vi får nog gå tillbaka till Besiktas-matchen, konstaterade han.

– Vi spelade matchen på ett jäkligt fint sätt där vi hade tålamod och skapade chanser redan i den första halvleken, men det tog lite tid innan vi fick hål på dem. Vi fortsatte dock att ha tålamod och bra tempo. Och det som var kanske allra viktigast var att ha bra koll på deras omställningar. Det var väl egentligen bara en boll där i första halvleken som blev riktigt farlig. Annars kändes det väldigt tryggt hela tiden.

Kan du hitta någonting som inte stämde?

– Klart att det alltid finns grejer att hitta. Men min känsla, och säkert många andras, var att det var mycket som klaffade idag. Många samspel fungerade bra och de gånger vi anföll hade vi ändå alltid tillräckligt med folk bak ifall det skulle hända någonting.

Och när andra fick kramp mot slutet började du ta extra löpningar.

– Ja, fast jag ska erkänna att jag också var lite trött där mot slutet. Men när man får anfalla mot Norra och det är sådant väder som det var idag orkar man springa rätt mycket.

Det lär bli något varmare där nere.

– Säkert, men det är bara att anpassa sig. Det är lika för dem.

Hur ska man agera och tänka med 3-0 inför match två?

– Tror att det gäller att ha fokus på samma saker som vi hade inför den här matchen. Att vara väldigt noga i deras omställningslägen. Jag tror inte att de kommer att gå ut med någon tokoffensiv utan de lär ligga organiserat och hoppas att vi ska slarva i vårt anfallsspel så att de kan sno bollen. Samma fokus från oss så ska det nog lösa sig.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close