MotorNyheter

Zandvoort först ut för Jimmy Eriksson efter sommaruppehållet

Efter ett två månader långt sommaruppehåll är det äntligen dags för ADAC GT Masters-säsongen att på nytt vakna till liv. På en betydligt mer intensiv sensommaragenda står nu till att börja med två deltävlingar i rad för Jimmy Eriksson och hans konkurrenter. Först ut är ett besök på den klassiska förarfavoriten Zandvoort på den holländska Nordsjökusten.

Eriksson beger sig till Nederländerna med en stark längtan efter att på nytt få ta plats i Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3. Senast det begav sig var på österrikiska Red Bull Ring i början av juni; och den gången slog Tomelilla-sonen till med säsongens så här långt bästa resultat när han slutade åtta tillsammans med den tillfällige teamkamraten Lucas Auer.

På Zandvoort i helgen återförenas Eriksson med den ordinarie förarkollegan Jeroen Bleekemolen, som återansluter till teamet i bil #21 inför sin hemmapublik i Nederländerna.

– Äntligen dags att tävla igen. Det har varit ett väldigt långt uppehåll, även om jag har lyckats få till en del alternativ körning på bland annat Nürburgring Nordschleife för att hålla ångan uppe. Zandvoort är en fantastisk bana och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka dit och ge allt i jakten på ett bra resultat, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

ADAC GT Masters leds just nu, efter tre av totalt sju deltävlingar, av Audi-duon Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde. Jimmy Eriksson ligger på 15:e plats, som den bäst placerade av de totalt fem förare som tävlat för Zakspeed-teamet i årets mästerskap.

Precis som vanligt ska två race köras i helgen – ett på lördag och ett på söndag. Båda loppen sträcker sig över en timme med obligatoriska förarbyten halvvägs genom respektive heat.

Helgens evenemang följs upp av ännu en deltävling redan om en vecka, då på tyska Nürburgring. Säsongen avslutas därefter med ytterligare två racehelger (Hockenheim och Sachsenring) i september.

Foto: Jimmy Eriksson Racing

 

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Rd. 4
 Zandvoort
 (Nederländerna)

Fredag 9 augusti
Fri träning 1: 10.30-11.30
Fri träning 2: 16.35-17.35

Lördag 10 augusti
Kval 1: 08.50-09.20
Race 1: 14.45-15.45

Söndag 11 augusti
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

 

KALENDER – ADAC GT MASTERS 2019

26-28 april: Oschersleben (Tyskland)
17-19 maj: Autodrom Most (Tjeckien)
7-9 juni: Red Bull Ring (Österrike)
9-11 augusti: Zandvoort (Nederländerna)
16-18 augusti: Nürburgring (Tyskland)
13-15 september: Hockenheim (Tyskland)
27-29 september: Sachsenring (Tyskland)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close