FotbollLB07Nyheter

Tommy Ringblom: “Finns saker som behöver förbättras”

Toppen mot botten i division tre – och en tydlig utgång att vänta, kan tyckas.
Men LB07:s tränare, Tommy Ringblom, tillåter ingen dipp i motivationen.
– Vi har inte uppnått något än – finns fortfarande saker att förbättra, säger han. 

Under lördagen drabbar divison tre:s tabellmässiga motpoler samman – LB07 och Kvarnby IK.
37 poäng och en måldifferens på 68 skiljer lagen åt.

– Det är inget vi tänker på. Vi är fortsatt fast beslutna om att vinna varje match, för ännu har vi inte uppnått något, säger LB07:s tränare, Tommy Ringblom, inför helgens möte.

Serieledaren kommer från en återstart där man bortaslog Malmö City FC med 1-0. En insats med mer att önska från, menar Tommy Ringblom.

– Det finns fortfarande saker i vårt spel som behöver förbättras, anfallsspelet exempelvis. Vi är ett bollförande lag, som har mycket boll, och därav skapar vi en del chanser. Och, ja, där finns mycket kvar att önska.

Ni är konsekventa i att vinna – men hur ser du på era spelmässiga insatser?

– Ja, där är vi inte helt nöjda. Vi vill absolut spela bättre fotboll än vad vi gjort i de senaste matcherna. Vi har dippat lite, som sagt. Försvarsspelet sitter, där är vi väldigt nöjda, men anfallsmässigt kan vi höja oss.

Sex insläppta mål på 14 matcher vittnar om en ramstark defensiv i LB07. Men är det försvaret som är bra, eller kvalitén på serien som sviktar?

– Jag tycker det är jättebra kvalité på serien, och på de flesta lagen. Förutom några, visst. Men annars är där inget riktigt bottengäng, där det bara är att hämta tre säkra poäng. Jag tycker verkligen vi har sats på prov. Men det är svårt att skapa målchanser på oss och svårt att göra mål på oss.

Med tanke på att ni distanserat er från övriga lag – vad håller motivationen uppe?

– Det finns en enorm vilja och ambition i laget, en mentalitet av “vi vägrar att förlora”, liksom. De senaste tre säsongerna har vi förlorat två matcher. Så det här är inget som är nytt för i år. Den mentalitet som vi byggt in i laget – ja, i klubben, liksom – är att “vi förlorar inte”. De spelar ingen roll var i serien vi ligger – vi ska bara inte förlora.

– Vi har inte åstadkommit någonting hittills. Vi leder bara serien. Men det finns fortfarande många poäng att spela om, tillägger Tommy Ringblom.

Avstängda spelare i LB07
Jonathan Ekendahl
Martin Svensson

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close