FotbollLB07Nyheter

Trots tunga starten – LB07 väljer det optimistiska synsättet

LB07 åkte på en tung smäll när man senast förlorade hemma mot Vittsjö GIK. Nu vänder serien, och LB07 hoppas på revansch – och en insats att bygga vidare på.
– Vi är taggade, säger LB07:s tränare, Renée 
Slegers. 

Fyra poäng på elva matcher talar sitt tydliga språk. Säsongsstarten har inte fallit ut så som LB07:s sympatisörer och sportsliga ledning hoppats. Klubben väljer dock att se på situationen med en optimistisk framtidstro hellre än stress.

– Vi försöker absolut inte att känna någon stress. Vi tar det från match till match och fokuserar på prestation. Hur vi beter oss – är vi professionella i allt vi gör på planen? Det är det vi kollar på. Och ser vi en utveckling där, så tror vi på att vi kommer ta poäng. Så länge det fortsätter gå framåt, så har vi ett stort förtroende för oss själva, säger Renée Slegers i LB07.

Vittsjö GIK är nästa hinder på vägen mot säkrat kontrakt. Lagen möttes så sent som förra helgen, då LB07 fick se sig besegrat med 3-0.

Hur har ni analyserat den matchen?

– Vi tittade på den matchen, analyserade den, och såg att det fins vissa möjligheter för oss att hota dem. Men vi behöver också skärpa till oss i spelet, både offensivt och defensivt. Men vi ser möjligheter, absolut. Jag tycker vi gjorde det bra i vissa delar senast, trots resultatet.

Vad i Vittsjös spel är det som ni behöver se upp med?

– De har många rutinerade spelare, de är väldigt disciplinerade defensivt och släpper inte till många ytor där. De har inte släppt in så många mål. vi kommer behöva hitta lösningar och utnyttja vårt bollinnehav.

 

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close