Ängelholms FFBK OlympicFotbollNyheter

Anders Grimberg: Kan gå många år utan att man får spela seriefinal

Två lag har gått loss lite i toppen av division 2 västra.

I morgon söndag möts de. Ängelholms FF tar emot BK Olympic.

– Det kan gå många år utan att man får spela en seriefinal. Nu är vi där. Vi tränade idag på morgonen, det kändes bra och givetvis är vi nyfikna på vad som kan hända, säger BK Olympics rutinerade tränare Anders Grimberg (bilden).

Är du överraskad av att Olympic är i delad serieledning?

– När serien satte igång och vi sprang på en förlust direkt i premiären mot FC Rosengård var det inte så optimistiskt. Men vi hade bra träningsmatcher och det kändes i atmosfären att vi fått ihop en grupp som är villiga att jobba hårt för varandra. Efterhand som serien gått har det också börjat kännas helt i sin ordning att vi är däruppe.

Vad betyder du själv för framgången?

– Det är mitt 23:e år som seniortränare. Klart att jag känner igen situationer både när det tar emot och går bra och kan förmedla till spelarna en del om varför det som händer händer. När det går bra för ett lag går man lite grann in i en bubbla med spelare och ledare som tillsammans känner sig starka. Det jag är lite småilsk på är att vi släppt in för många mål.

– Men ifjor tog vi 23 poäng på hela säsongen. I år har vi redan tagit 36 och det är tio matcher kvar!

En del av framgångsreceptet är även att spelare som hämtats från de lägre serierna visat sig vara rena fynden. Mitt i säsongen kom till exempel Filip Bohman från division 5-laget Skurups AIF där han säsongen 2018 gjorde 30 mål. I division 2 har han fortsatt att näta. Hittills har det blivit fem på tio matcher.

– Filip var uppenbarligen inte någon division 5-spelare. Fast om jag förstått det rätt hade han tidigare sagt nej till ett par bud uppifrån.

Under Silly Season har det ryktats en hel del om att Zadmir Zekovic skulle vara på väg bort från Olympic. Han är kvar och beredd på spel på Ängelholms IP.

Rassa Rahmani är dock avstängd.

I våras i Malmö vann BK Olympic med 2-1 över Ängelholms FF hemma på Lindängen, där laget är ruggigt starkt. Åtta av de elva segrarna har tagits på hemmaplan.

Under sommaren har Ängelholms FF gjort två förstärkningar. Erik Widén har återvänt från Torns IF och mittfältaren Joel Sundström har lånats in från Högaborgs BK. Han gjorde två mål när ÄFF i en träningsmatch besegrade Varbergs BoIS U21 med 4-2.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close