FotbollMalmö FFNyheter

Berget mot toppen – och fick målet mot Zrjinski

Jo Inge Berget tycker att speltiden de senaste matcherna gjort honom gott. Dessutom har han nu officiellt fått 1-0-målet senast mot HNK Zrinjski som först tillskrevs mittbacken Rasmus Bengtsson.

– Det betyder en del för mig. Alltid gott att komma igång. Det har inte blivit så många mål för mig i år och jag hade ju väldigt gärna gjort mål på chansen jag hade strax innan.

– Om jag spelat forward i alla matcherna hade det dock känts värre. Nu är det som det är och de senaste matcherna har jag kommit högre upp och börjat få lägen även från kanten, säger Jo Inge Berget.

Speltiden har också inneburit att han börjat hitta formen.

– Jag kom sent in i säsongen och sedan har jag haft en del småskador som gjort att jag fått börja om ett par gånger. Men på den senaste tiden har det varit bra med många matcher och jag har fått spela nästan alla. Även när det inte blivit 90 har det i alla fall blivit många minuter och det känns tryggt att kroppen tålt det.

Behöver du ytterligare några matcher för att det ska bli 100 procent Jo Inge Berget?

– Nu har det blivit en god test de senaste matcherna med mycket spel torsdag-söndag-torsdag så fysiskt känns det som om allt sitter rätt bra. Sedan måste jag ju vänja mig vid positionen, som är lite annorlunda. Därför vill jag inte säga att det är 100 än, men att kroppen känns bra och att positionen också känns bra, så mycket kan jag säga.

Underskattade du tiden det skulle ta att komma ikapp?

– Jag hade ju hoppats att slippa alla de här småskadorna som nog var det som gjorde att det tog längre tid. De två första matcherna jag spelade i Allsvenskan var ändå bra och kroppen kändes okej. Jag orkade springa mycket och det stämde från början. Sedan kom de här smågrejerna som gjorde att jag fick anpassa en del och jag tappade mark. Efter semestern kom dessutom en ny liten grej som innebar att jag fick ta några steg tillbaka. Det var inga stora grejer utan trötta muskler och saker som återkom,

– Just då funderade jag lite på om allt var som det skulle så det är gott att vara kvitt allt sådant nu.

Mot BK Häcken är Eric Larsson avstängd. Därför lär det bli mer speltid för Jo Inge Berget. Annars ser det tunt ut på högerkanten.

Både han och laget hämtar dock kraft från insatsen mot HNK Zrinjski, som var den bästa på länge.

– Man kan säga vad man vill om motståndet, men det var en Europa-match, vi höll nollan och gjorde tre mål. Sättet vi gjorde det på var också imponerande. Vi spelade ut dem på ett bra sätt. Det gick snabbt, vi vann bollarna som vi ville, det var tryggt bakåt och vi gjorde det mesta rätt. Tidigare hade vi problem med att utnyttja chanserna plus att vi släppte till chanser lite för enkelt och var halvdana i pressen. Därför var det gott att allting satt den här gången, konstaterar Jo Inge Berget.

Vad ska man tänka på mot BK Häcken?

– Häcken känns som Häcken alltid har varit. De är starka i offensiven och gör saker som överraskar tack vare sina goda individuella spelare. Har de en riktigt bra dag är de svåra att stoppa. Därför är det viktigt att vi har mycket boll och vågar spela vårt eget spel, Att vi inte tillåter dem att vara bra och styra på sin hemmaplan och sitt underlag. Kan vi istället styra spelet ska vi vara snäppet vassare.

MFF låter Rasmus Bengtsson stanna hemma och Eric Larsson är som sagt avstängd.

Det innebär följande trupp: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Jonas Knudsen, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Sören Rieks, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Arnor Traustason, Romain Gall, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Tim Prica.

– Rasmus Bengtsson var strålande innan skadan. Han är bra nu också, men har fortfarande lite att jobba med. Vi måste vara smarta och utnyttja tiden när matcherna kommer så tätt. Därför stannar Ben Rosen hemma för att jobba med Rasmus med målet att han ska bli lika stabil och robust som han var innan skadeuppehållet, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Arnor Traustason är med i truppen igen för första gången sedan traumat mot Djurgården. Han är dock inte mogen för 90 minuters spel. Än. Rösler tycker ändå att det är viktigt att han följer med upp till Hisingen.

– Han har definitivt minuter i sig. Men jag skulle inte tala sanning om jag sa 90. Med tanke på hur det såg ut i skadesituationen har det dock gått överraskande snabbt. Han hade en skyddsängel med sig.

BK Häcken har inga avstängningar, men förre MFF-anfallaren Alexander Jeremejeff ryktas enligt Fotbollskanalen och GP vara på väg till Bundesliga 2-klubben Dynamo Dresden. Om det inte händer mycket på kort tid där ska han dock vara med mot MFF.

Matchen ska dömas av Mohammed Al-Hakim.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close