FotbollTrelleborgs FF

Erik Andersson om poäng-produktionen

Trelleborgs FF tappade en tvåmålsledning mot Syrianska i den senaste omgången.
En som inte tappat sin mål- och poäng-produktion är mittfältaren Erik Andersson, som slog till på nytt.
– Det var längesedan jag gjorde så många poäng, säger han.

Trelleborgs FF har inlett höstsäsongen med sju poäng på tre matcher, och laget ser ut att lyfta i tabellen. En spelare vars formkurva av poängproduktion korrelerat med lagets allmänna är Erik Andersson.
För mittfältaren har målen och poängen duggat tätt under de senaste omgångarna.

Efter att ha avslutat vårsäsongen med ett mål mot Syrianska, har 22-åringen adderat ytterligare två mål och en assist till sin stigande form.

– Absolut är det så. Det var ett bra tag sedan jag gjorde så många mål som jag gjort de senaste matcherna. Det är jättekul att man får utdelning för det hårda arbete man lägger ner, säger han.

Med ett par skador i bagaget hoppades Erik Andersson på en smärtfri säsong, mycket på grund av att han önskat en högre poäng-produktion. Han drogs dock med en lårskada under inledningen av säsongen – men när den sedermera släppte, så släppte även spelet.

– Det har blivit bättre och bättre med all speltid man får, och att hela tiden vara med på alla träningar.

En ytterligare anledning till det poängmässiga uppsvinget kan vara att Erik Andersson flyttats längre ut på en kant – det tror i alla fall han själv.

– Det känns som jag kommit till ännu fler lägen, hittat fler hotande passningar och kommit in mer i boxen. Jag känner absolut att det har gynnat mig. Jag tycker om att följa med upp i anfallen. Nä, det har absolut varit en bidragande faktor till det hela.

Under söndagen väntar Brommapojkarna på Vångavallen för TFF. BP är aktuell tabelljumbo, och ett bra test för TFF att visa att den gryende formen är av sann karaktär. 

 

Läs mer här! Erik Andersson hoppas på skadefri säsong: “Har mer att ge”

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close