IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund förlänger med duo

IBK Lund deklarerar två nya förlängningar för sitt herr elit-lag. Målvakten Jakob Petersson, som har tillbringat hela sin karriär i föreningen, samt forwarden Hugo Norlund, har valt att skriva på nya avtal med klubben.
Båda kontrakten är skrivna över två säsonger.

Klubben fortsätter sin satsning på egna produkter och förlänger med den unge målvaktstalangen Jakob Petersson.
– Vi är mycket glada att Jakob fortsätter sin seriösa satsning på innebandy nu när han börjar sina heltidsstudier på Lunds Tekniska Högskola. Vi känner att det är dags för Jakob att ta nästa steg i sin utveckling och genom en jämnare nivå bli den matchavgörande målvakten under hela säsongen som han redan visat i sina bästa stunder, säger Christer Sölve från Sportgruppen till klubbens hemsida.

– I Jakob får vi en stor och rörlig målvakt som ofta briljerar med spektakulära matchavgörande räddningar. Jakob är dessutom en genomseriös kille, som genom sin attityd och seriositet, passar väl in i vårt nya lagbygge. Det är en ung och väldigt lovande målvakt med riktigt bra fysik, som agerar lugnt och säkert i målet, säger assisterande tränaren Martin Andersson.

För Jakob Petersson personligen var det ett självklart beslut med en fortsättning i den klubb han har representerat under hela sin innebandykarriär.

– För mig var IBK Lund det självklara valet, då jag har spelat i klubben under hela min karriär. Jag har ganska höga förväntningar på laget inför kommande säsong. Detta då vi har flyttat upp ett antal duktiga spelare från klubbens egna led, men även fått in ett antal duktiga spelare utifrån, menar Jakob Petersson och fortsätter:

– Med nya och skickliga tränare tror jag att vi kan hamna väldigt högt upp i tabellen.

Och om forwarden Hugo Norlund låter det så här:

– Det är en spelare som både har en bra blick för spelet men också ett bra avslut. Väldigt skicklig spelare som ofta tar rätt beslut. Hugo är en fröjd att se på planen och hans passningsspel är bland det snabbaste du kan uppleva, säger Martin Andersson.

 

Artikelbild: IBK Lund

Relaterade artiklar

Back to top button
Close