NyheterTennis

Årets första ITF-titel för Fair Plays Gustav Hansson

Gustav Hansson vann veckans Futureturnering i Ystad. I finalen i 15 000-dollarsturneringen besegrade han dansken August Holmgren med 7-6, 6-1. Titeln var Hanssons första i år och den fjärde singeltiteln totalt i karriären.

24-åringen spelade strålande tennis på Saltsjöbadens tenniscenter och vann fem matcher i turneringen. I tre av matcherna tappade han första set, men vände till seger.

I kvartsfinalen besegrades förstaseedade Markus Eriksson med 3-6, 7-6, 6-3. Även lördagens semifinal mot Jean Manuel Cerundolo gick till tre set. Argentinaren tog hem första set, men sedan tog Hansson över helt och vann med setsiffrorna 4-6, 6-1, 6-0. Dansken August Holmgren väntade i finalen. Första set blev jämnt. I tiebreaket drog Holmgren ut en backhand vid ställningen 5-6 och Hansson tog hem setet. I andra släppte Fair Play-spelaren bara ett game och årets första ITF-titel var i hamn.

Även Marius Ruzgas gjorde en bra turnering och nådde kvartsfinal. Fair Play-spelaren besegrade amerikanen Conor Berg (6-3, 2-6, 6-0) och Karl Friberg (7-5, 6-4) innan han förlorade kvarten mot andraseedade finländaren Patrik Niklas-Salminen. Setsiffrorna skrevs till 3-6, 6-2, 1-6.

 Foto på August Holmgren och Gustav Hansson: Fair Play TK

Gustav Hanssons matcher i Ystad

Första omgången: Carl Söderlund, Sverige, 2-6, 6-3, 7-5

Andra omgången: Francisco Comesana, Argentina, 6-4, 6-4

Kvartsfinal: Markus Eriksson, Sverige, 3-6, 7-6, 6-3

Semifinal: Jean Manuel Cerundolo, Argentina, 4-6, 6-1, 6-0

Final: August Holmgren, Danmark, 7-6, 6-1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close