FotbollMalmö FFNyheter

MFF:s VD Niclas Carlnén: Klubbarna diskuterar domarna

Nästan efter varje match i Allsvenskan diskuteras domarinsatserna och eventuella misstag. BK Häcken-MFF var inget undantag.

– Domarinsatserna är något vi diskuterar klubbarna emellan. Vi har lyft frågan, bekräftade MFF:s VD Niclas Carlnén sedan både MFF:s Uwe Rösler och BK Häckens Andreas Alm på presskonferensen tagit upp domslut av Mohammed Al-Hakim som de tyckt missgynnat det egna laget och gjort det betydligt svårare att vinna matchen.

– Domarna gör sitt bästa och är långt ifrån alltid i fokus på fel sätt. Men det där är något som går upp och ner och just i år har det blivit väldigt mycket av den saken. Givetvis är det en tendens som lite grann förstärker sig själv. Börjar det diskuteras fel tittar man ännu mer efter sådana och då hittar man fler saker som går att anmärka på.

– Men vi diskuterar domarna i MFF, jag vet att man gör det i de andra klubbarna och vi gör det naturligtvis när vi träffas också.

Är frågan lyft till SEF-nivå?

– Inte formellt. Eventuellt kan det vara en sak att ta upp.

Kan en förklaring vara att kvalitetsnivån på Allsvenskan har höjts och att domarna inte hängt med i den nivåhöjningen?

– Allsvenskan blir bara bättre och bättre. Det är min bestämda uppfattning. Om det är en av sakerna som påverkar domarinsatserna och vad man i så fall kan göra för att hjälpa till är något vi säkert kan diskutera, konstaterade Niclas Carlnén.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close